В Україні вперше з початку війни до Києва гвинтокрилом доправили серце донора, щоб врятувати життя підлітку

12 июня 2023

У Києві медики пересадили 15-річному хлопцю серце, у якого діагностували невиліковну хворобу. Щоб доставити орган підлітку вперше з початку повномасштабного вторгнення застосували гвинтокрил.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України. Крім того, лікарі врятували життя ще трьох українцям.

"Максиму – 15 років. Він з Врадіївки, що на Миколаївщині. У лютому хлопець переніс ковід, і в нього почалися проблеми з серцем. Медики діагностували дилатаційну кардіоміопатію. Хвороба – невиліковна. Єдиний вихід – трансплантація. Хлопець провів у реанімації місяць. Його життя врятували родичі 40-річної жінки, якій у Вінницькій обласній клінічній психоневрологічній лікарні ім.акад. О.І. Ющенка діагностували смерть мозку через розрив аневризми", – розповіли в пресслужбі.

Родичі померлої дали згоду на вилучення органів – це рішення її сім’ї дало змогу врятувати життя чотирьом людям. Серед них і 15-річний Максим.

"Інформаційна система виявила сумісність підлітка з донором, але перед лікарями постала проблема: донорське серце "живе" лише кілька годин. За цей час його треба транспортувати, підготувати до трансплантації й пересадити. На період війни, коли небо "закрите", лікарі проводять виїзні трансплантації, однак стан хлопчика не давав можливості його транспортувати, і тоді було прийняте рішення залучити аеромедичну евакуацію", – додали в МОЗ.


Заради порятунку хлопчика Міністерство внутрішніх справ підняло у небо гелікоптер, і за годину донорський орган доправили з Вінниці до Інституту серця у Києві. Крім того, у цей день лікарі "Охматдиту" пересадили нирку 16-річному Дмитру Дуднику з Полтавщини. А у Національний Інститут хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова трансплантували печінку 46-річній киянці та нирку 22-річному чоловіку.

Як повідомляв OBOZREVATEL, українські хірурги провели унікальну операцію пораненому військовослужбовцю. Вони дістали з тіла воїна гранату ВОГ, що не розірвалася.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Актор Володимир Ніколаєнко – про роль Зеленського та підозріле мовчання росіян на зйомках у Києві 30 сентября 2024

"Ось вам ще одна повістка". Актор Володимир Ніколаєнко – про призов до лав ЗСУ, роль Зеленського та підозріле мовчання росіян на зйомках у Києві Відомий артист дав інтерв’ю OBOZ.UA

Осадча привітала первістка з 22-річчям та показала рідкісні фото з ним 30 сентября 2024

41-річна телеведуча Катерина Осадча ніжно привітала свого старшого сина Іллю з 22-річчям та показала спільні рідкісні фото.

41-річна принцеса Греції Феодора вийшла заміж за американця: весілля відкладали двічі 30 сентября 2024

41-річна принцеса Греції Феодора вийшла заміж за американця: весілля відкладали двічі. Фото До вівтаря наречену вів не батько, а старший брат

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФОП Дюдюк Р. М.  
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше