В Україні зафіксовано випадок кліщового енцефаліту – Центр громадського здоров’я

18 сентября 2020

У Волинській області зафіксовано випадок кліщового вірусного енцефаліту, повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ. Хвора – 39-річна жінка, яка ще на початку серпня виявила та самостійно видалила у себе кліща, не звертаючись за медичною допомогою. Перші симптоми хвороби у неї з’явилися лише за кілька тижнів. Це головний біль, запаморочення голови, діарея, підвищення температури тіла. 


Наразі хвора госпіталізована до інфекційного відділення. Їй встановили діагноз – кліщовий вірусний енцефаліт. Перебіг хвороби наразі середньої важкості.

У Центрі громадського здоров’я нагадують, що кліщовий енцефаліт – це небезпечна хвороба, за якої відбувається ураження центральної нервової системи. Іноді він призводить до інвалідності та навіть смерті людини. Заразити людину може інфікований кліщ.


Тож експерти нагадують – сезон активності кліщів в Україні ще не закінчився. Якщо після повернення додому з лісу, парку, галявини ви виявили у себе чи у своєї дитини кліща, не варто видаляти його самостійно. Найкраще – поїхати до найближчого пункту надання медичної допомоги, щоб мати змогу відправити видаленого кліща на аналіз. Таким чином можна вчасно виявити та почати лікування таких важких хвороб, як кліщовий енцефаліт та хвороба Лайма, якщо кліщ був інфікований ними.

Автор: Ольга Купріянова

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дипломная работа в банковском праве. Этапы и рекомендации написания 25 апреля 2024

Банковское право занимает ключевую позицию в юридической практике, охватывая широкий спектр вопросов, от регулирования банковской деятельности до защиты прав потребителей финансовых услуг

Роботаксі Tesla отримає назву Cybercab 25 апреля 2024

Роботаксі Tesla отримає назву Cybercab

Безпілотники суттєво пошкодили Липецький металургійний комбінат - ЗМІ 24 апреля 2024

Два безпілотники врізалися в будівлю кисневої станції НЛМК, будівлю частково зруйновано, повідомляють журналісти.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше