У НСЗУ дали пояснення щодо вакцинації проти COVID-19 для алергіків

22 октября 2021

Особи, що мають в анамнезі алергію можуть вагатися щодо вакцинації від COVID-19, оскільки вважають, що щеплення може їм зашкодити. Але якщо алергія не пов’язана з реакцією на щеплення, то вакцинуватися обов’язково треба.

Про це йдеться у поясненні Національної служби здоров'я України (НСЗУ). 
 

"Якщо ви маєте алергію, не пов’язану з вакцинами — на їжу, домашніх тварин, отруту, фактори довкілля, латекс, пероральні ліки тощо, то щеплюватися можна, вона не є протипоказом до вакцинації. Алергійний риніт також не впливає на щеплення, з ним можна спокійно вакцинуватися", - пояснили у НСЗУ.
 

Там зазначили, що в разі, якщо людина знає, які саме алергени викликають у неї реакцію, в такому випадку треба ознайомитися зі складом вакцини. 
 
"Склад опублікований в інструкції на сайті Державного експертного центру МОЗ (www.dec.gov.ua), на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Або ж запитайте у медичних працівників у місці вакцинації. Якщо маєте алергію на один із компонентів, то вам не варто щеплюватися цією вакциною", - зазначили у НСЗУ.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Переправляли ухилянтів в Угорщину, ховаючи їх від тепловізорів: поліцейські Києва викрили зловмисників 18 мая 2024

Переправляли ухилянтів в Угорщину, ховаючи їх від тепловізорів: поліцейські Києва викрили зловмисників. Фото Підозрюваним загрожує до дев'яти років позбавлення волі

Google посилює захист смартфонів від крадіжок 18 мая 2024

Google посилює захист смартфонів від крадіжок

Дружина Сенцова розказала про стереотипи, з якими зіткнулася, та замилувала фото чоловіка з сином 18 мая 2024

Очільниця Amnesty International Ukraine, юристка Вероніка Вельч, чий чоловік, режисер Олег Сенцов боронить Україну на фронті, розповіла про головні стереотипи, з якими їй як дружині військового довелося зіткнутися.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Роды 2.5
Роды

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше