Ігор Кузін заявив, що вакцинація вагітних проти COVID-19 є безпечною

13 ноября 2021

За даними міжнародних досліджень, вагітні жінки, особливо у другий-третій триместр вагітності, можуть тяжко переносити COVID-19. Ризик серйозного перебігу хвороби підвищується у разі наявності супутніх захворювань або надмірної ваги. 

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін озвучив рекомендації з вакцинації вагітних в одному з інтерв’ю.
 

“Вагітність може бути тимчасовим протипоказанням для вакцинації, але для тих вакцин, які вказують на те, що вагітність є протипоказанням. Це вакцини AstraZeneca і CoronaVac. Для вакцини Pfizer рішення про вакцинацію вагітної віддається на розсуд акушера-гінеколога, який веде жінку. Після оцінки супутніх станів вагітної, вивчення її імунітету, отримання іншої інформації щодо перебігу вагітності – приймається рішення про використання вакцини й про вакцинацію вагітної. Для цього на даний час використовується лише одна вакцина – Pfizer”, – розказав Ігор Кузін. 
 

Згідно з клінічним дослідженням, вакцина Pfizer була протестована повною мірою. У дослідженні брали участь також вагітні жінки або ті, які завагітніли впродовж нього. Тому безпечність та ефективність вакцини Pfizer для вагітних доведена на практиці.
 
В офіційних роз’ясненнях звертається увага лікарів на те, що потрібно проводити відповідну оцінку та надавати вагітним усю необхідну інформацію про ризик коронавірусної інфекції під час вагітності, до чого це може призвести і ймовірних переваг вакцинації.
 

“Відповідна позиція Національної технічної групи експертів з питань імунізації була оприлюднена ще в травні 2021 року. Були дискусії з профільними асоціаціями акушерів-гінекологів, вони переважно підтримують таку позицію. І багато з них проактивно інформують жінок, оскільки супутні стани або другий-третій триместр вагітності можуть бути ризикованими. Також це питання додатково розглядалося на комітеті Верховної Ради. Ми отримали інформацію від народних депутатів про те, що велика кількість акушерів-гінекологів відмовляють жінок вакцинуватися. Тому, за пропозицією депутатів, буде створена робоча група і ми зберемо більше інформації про фактори, які призводять до невакцинації вагітних, і про офіційну позицію тих чи інших профільних асоціацій”, – повідомив головний державний санітарний лікар.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

В мережу потрапили 10 милих фото королівської сім'ї, які зробила Кейт Міддлтон 28 марта 2024

10 милих фото королівської сім'ї, які зробила Кейт Міддлтон: від них віє теплом і ніжністю Деякі з них ви могли ніколи не бачити

Олена Шоптенко перенесла операцію і стала на милиці 28 марта 2024

Вдарило по найболючішому: Олена Шоптенко перенесла операцію і стала на милиці Танцівниця кілька місяців не вийде на паркет

Кароль поділилася з підписниками у своєму Instagram новою порцією кадрів з фотосету 28 марта 2024

Співачка Тіна Кароль поділилася з підписниками у своєму Instagram новою порцією кадрів з фотосету.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Allas Store allasstore.com 5.0
Allas Store allasstore.com

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше