Вакцини від грипу вже надходять до українських аптек

6 октября 2020

Перша партія вакцин для профілактики сезонного грипу вже надійшла до України. Це 30360 доз вакцин «Джісі Флю» виробництва Південної Кореї, які вже пройшли лабораторний контроль і надійшли у продаж в аптечні мережі країни. Мова йде про трикомпонентну вакцину для профілактики грипу, повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ.


Крім того, до нашої держави вже завезено 45 тисяч доз трикомпонентної вакцини проти грипу «Інфлувак» виробництва Нідерландів. Як тільки вони пройдуть лабораторний контроль, одразу ж надійдуть у продаж, повідомляють у Центрі громадського здоров’я.

Що стосується чотирьохкомпонентної вакцини «Ваксігрип Тетра» виробництва Франції, вона очікується у продажу орієнтовно через 2 тижні.

У Центрі громадського здоров’я нагадують: грип – це вірусна інфекційна хвороба, для якої характерний гострий перебіг та можливість розвитку небезпечних для здоров’я і життя ускладнень. Минулого епідеміологічного сезону (2019-2020 рр.) в Україні 71 людина померла від ускладнень, спровокованих грипом. Найчастіше на грип та ГРВІ хворіють діти. Минулого року це було 63% від загальної кількості хворих на ці недуги.


Лікарі наголошують, що надійною профілактикою грипу є лише щорічна вакцинація. Її найкраще робити восени, оптимально – на початку жовтня. Тоді у організму буде достатньо часу, щоб сформувати імунітет від вірусу грипу після вакцинації, ще до початку нового епідсезону.

Автор: Ольга Купріянова

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Американські військові прибули на навчання до Молдови 20 мая 2024

Метою навчань є оцінка підрозділів Національної армії відповідно до Концепції оперативних можливостей збройних сил, яка є обов'язковою умовою для допуску до міжнародних миротворчих місій.

Jerry Heil у ефектному чорному максі з латами засвітилася на хіднику Каннського кінофестивалю 20 мая 2024

Українська співачка Jerry Heil, яка разом з реперкою alyona alyona представляла Україну на Євробаченні-2024 та виборола третє місце, з'явилася на хіднику Каннського кінофестивалю. Там 19 травня відбудеться благодійний вечір української культури, краси та моди Ukrainian fashion Film Festival.

Windows XP і Windows 2000 автоматично заражаються вірусами за кілька хвилин після інсталяції 20 мая 2024

Windows XP і Windows 2000 автоматично заражаються вірусами за кілька хвилин після інсталяції

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше