Вчені винайшли ключ до лікування цукрового діабету

1 февраля 2021

Вчені з Німеччини (Центру Гельмгольца) знайшли у людей новий рецептор, який інгібує інсулін. Якщо навчитися на нього впливати, це може назавжди позбавити пацієнтів від діабету 1 та 2 типу, без побічних ефектів, які часто виникають на тлі регулярного приймання інсуліну.

Інсулінорезистентність бета-клітин підшлункової залози викликає цукровий діабет. Якщо повернути цим клітинам чутливість до інсуліну, це може допомогти хворим з діабетом 1 та 2 типу.
 
Річ у тім, що сучасний інсулін, який нині приймають пацієнти з діабетом, не лікує, а знімає симптоми.
 

100 років тому відкриття інсуліну зробило зі смертельної хвороби хронічну, й відтоді нічого не змінилося. Але дослідники знайшли спосіб, як запобігати гибелі бета-клітин підшлункової залози, що дає надію на повноцінне вилікування хворих.
 
Проведені дослідження дали можливість з'ясувати наступне:
 
При діабеті регуляція інцептора підвищується. А ось блокування передачі сигналів інсуліну може сприяти розвитку резистентності до нього.
При придушенні функцію інцептора в бета-клітинах, передача сигналів інсуліну і функціональна маса клітин підшлункової залози збільшилася.
 

За словами провідного автора дослідження Ансарулли, результат був саме таким, на який вони сподівалися – передача сигналу про інсулін та збільшення функціональної маси бета-клітин. Це робить рецептор дуже перспективною мішенню для лікування першопричини діабету, втрати та дисфункції бета-клітин.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Аня Тейлор-Джой вразила ефектним вбранням у Каннах 18 мая 2024

У Франції триває Каннський кінофестиваль-2024, на парадних хідниках якого зірки вражають ефектними вбраннями.

Тарабарова показала, що назнімали її діти. Фото 18 мая 2024

Співачка Світлана Тарабарова повеселила фотоконтентом, який назнімали її троє дітей - Іван, Марія та Поліна - до чиїх бешкетних рученят потрапив матусин телефон.

Анна Неплях розказала про свої харчові звички і як тримає вагу 18 мая 2024

Переможниця "Міс Всесвіт Україна"-2021 Анна Неплях, яка на початку війни набрала 10 кіло, продовжила тему прийняття себе, зокрема свого тіла.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше