ВООЗ провела попередню кваліфікацію вакцини проти мавпячої віспи

14 сентября 2024

Перша вакцина проти віспи мавп - MVA-BN - пройшла попередню кваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров'я. Про це повідомила пресслужба ВООЗ в п’ятницю, 13 вересня.
 
"Ця перша попередня кваліфікація вакцини проти віспи є важливим кроком у нашій боротьбі з цією хворобою, як у контексті поточних спалахів в Африці, так і в майбутньому", - заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус. 

Зазначається, що вакцину MVA-BN можна вводити людям старше 18 років у вигляді дводозової ін’єкції з інтервалом у чотири тижні. 
 

Хоча вакцина наразі не ліцензована для осіб віком до 18 років, вона може використовуватися не за призначенням у немовлят, дітей і підлітків, а також у вагітних і людей з ослабленим імунітетом. Використання вакцини MVA-BN рекомендується в умовах спалаху, коли переваги вакцинації переважають потенційні ризики.
 
Згідно з дослідженнями, однодозова вакцина MVA-BN, введена перед зараженням, має 76% ефективності захисту людей від віспи мавп. У разі двох доз вакцини, показник збільшується до 82%. 
 
Як відомо, понад 120 країн підтвердили понад 103 тисяч випадків віспи мавп з початку глобального спалаху в 2022 році. Лише у 2024 році було 25 237 підозрюваних і підтверджених випадків і 723 смерті від різних спалахів у 14 країнах Африки.

Нагадаємо, 14 серпня ВООЗ оголосила, що швидке поширення віспи мавп в країнах Африки є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Где заказать металлопластиковые окна в Запорожье? 18 сентября 2024

Алиас-Запорожье предлагает клиентам оптимальные цены на брендовые металлопластиковые окна. Заметим, что компания выполняет все виды остекления, в том числе изготовление и монтаж нестандартных конструкций

Чому Україні бояться дозволити стріляти вглиб Росії - відповідь американського офіцера 18 сентября 2024

Чому Україні бояться дозволити стріляти вглиб Росії - відповідь американського офіцера

Дональд Трамп анонсував власну криптовалюту WLFI та пообіцяв масове впровадження цифрових фінансів 18 сентября 2024

Дональд Трамп анонсував власну криптовалюту WLFI та пообіцяв масове впровадження цифрових фінансів

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera OBB 15P-METAL ECO 4.9
BactoSfera OBB 15P-METAL ECO

Отзывов: 1

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше