Як буде розвиватися електронна медицина в Україні – МОЗ

12 февраля 2018

2018 рік оголошений стартом медичної реформи в Україні, впровадження якої неможливе без розвитку електронної медицини (eHealth). Про плани розвитку цієї системи у поточному році розповіли у МОЗ.

Отже, відтепер за розробку і впровадження eHealth в Україні відповідає новостворене ДП “Електронне здоров’я”. Вже найближчим часом планується проведення конкурсу на посаду директора даного підприємства, набір штату працівників, розвиток продукту та розроблення бізнес-моделі eHealth. З часом до електронної системи охорони здоров’я приєднаються усі функціонуючі в нашій державі заклади охорони здоров’я, які бажатимуть отримувати кошти з державного бюджету за надані пацієнтам медичні послуги.

У тестовому режимі eHealth працює в Україні з вересня 2017 року, в ній можна зареєструвати медичний заклад, лікаря та декларації пацієнтів про співпрацю з певним лікарем. Після створення Національної служби здоров’я, яке планується на літо 2018 року, лікарі та медичні установи будуть отримувати кошти за кожного пацієнта саме завдяки інформації, яку буде внесено до системи eHealth. Тобто, медична реформа, нова система оплати медичних послуг та електронна медицина – це невід’ємні, взаємопов’язані речі.

Наразі у eHealth зареєстровано вже більше 700 медичних закладів, близько 5 тисяч лікарів та 30 тисяч декларацій з пацієнтами. Офіційний старт eHealth заплановано на 1 квітня 2018 року, зараз вона працює в пілотному режимі.
Планується, що завдяки широкому впровадженню електронної медицини процес надання медичних послуг в Україні стане простішим та ефективнішим. Впровадження eHealth буде поступовим і триватиме декілька років, це не справа одного дня.

За розробку та впровадження системи eHealth в Україні відповідав спеціально створений Проектний офіс, його діяльність підтримувало та координувало МОЗ. Наразі ці функції перейдуть до ДП “Електронне здоров’я”. Розробляли електронну медицину в нашій країні провідні вітчизняні ІТ-фахівці, кошти на її створення були виділені такими міжнародними донорами, як Світовий банк, Глобальний фонд, уряди Канади та США.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Бужинська показалася без фільтрів та зізналася, на скільки кіло схудла. Фото 26 апреля 2024

Співачка Катерина Бужинська на прохання своїх прихильників показала чесне фото в купальнику.

Вечеря, яка допоможе швидко схуднути: секретний рецепт 26 апреля 2024

Така вечеря містить багато білка та клітковини, які не відкладаються зайвою жировою тканиною на тілі.

Жінка організувала смерть шляхом евтаназії у свій день народження 26 апреля 2024

Вона вирішила померти у день свого 34-річчя.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.5
Эпицентр

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше