Фахівці відповіли, як часто пацієнтам з діабетом слід змінювати тип інсуліну

23 июня 2024

За програмою реімбурсації “Доступні ліки” пацієнти з діабетом можуть отримувати препарати інсуліну безоплатно або з невеликою доплатою. 
 
У програму входять інсуліни та аналоги для ін’єкцій швидкої, середньої тривалості дії та тривалої дії, а також комбінації інсулінів середньої й тривалої дії з інсулінами швидкої дії. Ці препарати є як у формі флаконів, так і в формі картриджів та шприц-ручок та покриваються програмою реімбурсації. 
 

Призначає відповідний вид і форму препарату інсуліну лікар-ендокринолог. Віднесення пацієнтів до певної категорії здійснюється лікарем-ендокринологом не рідше, ніж раз на шість місяців (для вагітних жінок — один раз на три місяці). Після внесення призначення в план лікування, лікар випише електронний рецепт, що дозволить придбати інсулін безоплатно або за 15% від його вартості в аптеці, яка відпускає ліки за програмою реімбурсації, залежно від категорії пацієнта.
 
Після створення плану лікування ендокринологом пацієнт може отримувати е-рецепт на інсулін у свого сімейного лікаря. Однак сімейний лікар не може змінити призначення ендокринолога. 
 
Тому людям з діабетом рекомендується періодично звертатися на консультацію до лікаря-ендокринолога для контролю діабету та корегування лікування. Якщо лікар бачить необхідність змінити вид і форму препарату інсуліну, то він вносить відповідні зміни в план лікування та виписує новий рецепт.
 

Через три та шість місяців після зміни препарату пацієнту рекомендовано здати аналіз на рівень глікозильованого гемоглобіну в крові. Якщо результат буде нижче за 7,5%, це означатиме, що пацієнт досягнув стану компенсації.
 
У такому випадку, лікуючий ендокринолог, після чергового візиту пацієнта, змінить його категорію в плані лікування, що дозволить отримувати інсулін за програмою реімбурсації.
 
Докладніше про те, як працює програма реімбурсації можна прочитати у Гіді по програмі “Доступні ліки” для пацієнта за посиланням.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

62-річна лікарка три місяці їла лише сардини: що сталося з її тілом 28 сентября 2024

За її словами, люди думають, що вона "абсолютно божевільна" через цю дієту.

У Києві на Подолі зіткнулися два легковики: рятувальники деблокували з машин трьох постраждалих 28 сентября 2024

У Києві на Подолі зіткнулися два легковики: рятувальники деблокували з машин трьох постраждалих. Фото Обставини та причини аварії встановлять правоохоронці

Лікарі назвали найкращі спеції до кави, які омолоджують організм і знижують холестерин 28 сентября 2024

Лікарі стверджують, якщо додати до улюбленого вранішнього напою деякі спеції, то можна зробити його значно кориснішим для здоров'я.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше