Стало відомо, як отримати безоплатну допомогу людям з психіатричними захворюваннями

28 июня 2022

Наразі Програма медичних гарантій-2022 фінансується на 100% - медзаклади надають усі послуги, які були заплановані на цей рік. Пацієнти з психіатричними захворюваннями можуть отримувати безоплатну медичну допомогу у тому ж обсязі, що й до війни. Навіть якщо вони переїхали. 


Якщо пацієнт змінив місце проживання, він може спостерігатись у психіатра амбулаторно за новим місцем перебування. Адресу найближчого закладу, який має договір з НСЗУ за відповідним переліком послуг, нададуть в контакт-центрі за номером 16-77. Перед зверненням в заклад, який надає послуги за амбулаторним пакетом, варто зателефонувати та спитати, чи працює в ньому психіатр. Направлення при зверненні до психіатра не потрібне.
 

Психіатр призначає необхідні дослідження, встановлює діагноз та складає план лікування. 
 
За направленням психіатра, дитячого психіатра або сімейного лікаря, психіатричну допомогу також можна отримати у мобільної команди. Такі команди працюють при психіатричних стаціонарах та виїжджають до пацієнта за місцем його перебування. Отримати контакти лікарень, де працюють мобільні психіатричні команди, можна в контакт-центрі НСЗУ. 

Безоплатними для пацієнтів будуть такі медичні послуги:
  • психіатричний огляд та допомога;
  • індивідуальний план лікування і реабілітації - із залученням самого пацієнта або його законного представника; 
  • проведення необхідних психодіагностичних тестів в динаміці;
  • контроль за станом пацієнта, амбулаторні візити до одужання або стійкої ремісії. 

Мобільні команди працюють лише з тими пацієнтами, у яких немає гострого перебігу хвороби. Якщо пацієнту потрібне лікування у стаціонарі, воно також безоплатне і покривається Програмою медгарантій. Направлення лікаря для цього необовʼязкове. Підставою для безоплатної стаціонарної психіатричної допомоги є в тому числі самозвернення, доставлення бригадою швидкої чи направлення від лікаря. 
 
НСЗУ оплачує медичним закладам необхідні для пацієнтів препарати, консультації та дослідження, а також супровід лікарів та медсестер і харчування в стаціонарі. 

Крім того, відмічається, що пацієнти з розладами психіки та поведінки можуть отримати необхідні препарати  безоплатно або з невеликою доплатою за програмою “Доступні ліки”.

Рецепт на такі ліки виписує психіатр. Отримати препарати можна у понад 11 тисячах аптечних закладах країни. Адреси та контакти аптек, що працюють з НСЗУ за відповідним договором, також можна дізнатись за номером 16-77. 
 
Важливо не переривати лікування самостійно та слідкувати за тим, щоб пацієнти отримували медичну допомогу вчасно та за рекомендаціями лікаря. Це дуже важливо для досягнення результатів.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Вимагав 500 тис. грн хабаря за асфальтування дороги: у Києві судитимуть посадовця 28 марта 2024

Вимагав 500 тис. грн хабаря за асфальтування дороги: у Києві судитимуть посадовця. Фото і відео Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі

Найбільшу змію у світі вбили в лісах Амазонки 28 марта 2024

Її неживе тіло було знайдено в річці Формозу в сільській місцевості Боніто на півдні Бразилії.

Як знизити тиск за 15 хвилин без ліків: ефективні методи для екстрених ситуацій 28 марта 2024

Гіпертонія, або високий кров'яний тиск, - це поширена проблема, яка може призвести до серйозних ускладнень. Важливо вчасно розпізнати симптоми високого тиску та вжити заходів для його нормалізації.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше