Стало відомо, як хворим отримати лікування проти ВІЛ-інфекції та СНІДу безоплатно

3 декабря 2023

Антиретровірусна терапія (АРВ-терапія) — метод лікування ВІЛ-інфекції та СНІДу. Завдяки АРВ-терапії розмноження вірусу імунодефіциту людини в організмі максимально пригнічується, імунна система відновлюється, а рівень вірусного навантаження досягає такого, що не визначається тестами.

Невизначуване вірусне навантаження протягом 6 місяців або більше означає неможливість передачі вірусу під час статевого акту (це основа формули «Не визначається = Не передається»).

Препарати АРВ-терапії безоплатні для пацієнта і їх потрібно приймати довічно, навіть якщо вірусне навантаження більше не визначається за допомогою тестів.

ОТРИМАТИ АНТИРЕТРОВІРУСНУ ТЕРАПІЮ МОЖЛИВО НАСТУПНИМИ МЕТОДАМИ:
  • Протестуватися на наявність антитіл до ВІЛ-інфекції. Це потрібно робити регулярно, щоби знати свій ВІЛ-статус. Тестування є безоплатним і  конфіденційним. Пройти його можна у сімейного лікаря, в кабінеті довіри, в закладах охорони здоровʼя або мобільних пунктах для тестування. Знайти найзручнішу точку проведення тестування можна у чат-боті.
  • У разі підтвердженого позитивного результату лікар запропонує розпочати АРВ-терапію. Важливо почати лікування якомога швидше. Всі результати ваших тестувань є конфіденційними. За розголошення інформації про ваш стан здоров’я медичні працівники можуть понести кримінальну відповідальність та отримати заборону провадження професійної діяльності.
  • Часом лікар може за потреби скерувати на додаткові обстеження.
  • Далі пацієнту складуть план лікування. АРВ-терапія може бути різною. Іноді одночасно з ліками в межах терапії потрібні додаткові препарати, що знижують ризик розвитку супутніх захворювань.
  • Лікар видасть комплекс ліків на 3-6 місяців, і пацієнт починає терапію за призначеною схемою. Ліки необхідно приймати щодня приблизно в один і той самий час. Це потрібно робити до кінця життя. Дуже важливо не пропускати час приймання ліків, адже вірус може пристосуватися до компонентів препарату і стати невразливим до них.
  • Лікар може коригувати схему з огляду на ефективність лікування саме у вашому випадку.

Якщо люди з ВІЛ не отримують лікування, хвороба прогресує. Лікування ж може сповільнити або запобігти подальшому розвитку хвороби. Завдяки успіхам у лікуванні ВІЛ-інфекції перехід до найважчого етапу захворювання – СНІДу – сьогодні трапляється рідше, ніж раніше, коли хворобу тільки відкрили.
 
Важливо пам’ятати та приймати препарати АРВ-терапії безперервно й систематично, адже без щоденного пригнічення ліками вірус знову почне розмножуватися та набуде стійкості до препаратів попередньої схеми лікування.
 
Водночас варто розуміти, що жодного ефективного способу вилікувати ВІЛ-інфекцію немає – якщо людина інфікувалася ВІЛ, він залишається з нею назавжди. Але за умови належного медичного догляду ВІЛ можна контролювати. Люди з ВІЛ, які отримують ефективне лікування, можуть жити довгим здоровим життям, народжувати здорових дітей і бути безпечними для своїх партнерів.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Даша Астаф'єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка 16 сентября 2024

Ексспівачка та ведуча Даша Астаф'єва показала ніжні фото у квітах та поділилася, про що думає жінка.

Пісня Руслана Горового про життя без окупантів стала хітом у мережі (відео) 16 сентября 2024

"Усіх на Євробачення, Кондратюку – "Оскар!" Пісня Горового про життя без окупантів стала хітом у мережі Продюсера не довелося довго вмовляти знятися в кліпі

Лілія Ребрик замилувала відео на честь молодшої донечки 16 сентября 2024

Акторка та телеведуча Лілія Ребрик в Instagram показала миле відео з молодшою донечкою Аделіною, якій 15 вересня виповнилося пів року.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше