Стало відомо, що згода на посмертне донорство буде засекреченою

21 декабря 2021

Оформити згоду на посмертне донорство можна буде через портал "Дія". Про це мовиться у відповідному законі.
 
Документ ухвалили ще 2019 року. Відтак у системі трансплантацій почались зміни. Про це розповіла народна депутатка від "Слуги народу" Оксана Дмитрієва.
 
Вона розповіла, що за 2 роки зробили 25 трансплантацій серця. Наразі до відповідного закону додали згоду.
 
Як пояснила Дмитрієва, В Україні – презумпція незгоди. Тобто всі – незгодні з тим, щоб бути донорами. Для того, щоб стати ним, можна подати добровільну згоду.

Інформація про згоду буде засекреченою. Її роблять в електронній формі. Так людям буде набагато зручніше, якщо вони прижиттєво хочуть залишити згоду. Щоб у тривожний момент не запитували рідних, то можна буде це зробити через Дію.
 
“Інформація зберігатиметься в електронній системі охорони здоров'я. Портал "Дія" є допоміжним елементом. Вся інформація буде засекречена, її ніхто не бачитиме”, – наголосила Дмитрієва.
 

За її словами, електронна система охорони здоров'я є захищеною. Там розміщені всі дані про пацієнта, не лише щодо згоди на донорство.
 
Коли людині поставили смертоносний діагноз, трансплант-координатори заходять до його картки, де відзначають час заходу.
"Лише тоді він дивиться, чи присутня там згода. Якщо її немає, то трансплант-координатор звертається до родичів і запитує, чи можуть вони дати згоду", – зауважила нардепка.
 
Відзначається, що вже з 1 грудня 2022 року всі охочі українці зможуть давати прижиттєву згоду на донорство органів через портал "Дія". Для цього не потрібне жодних нотаріальних засвідчень.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві на ходу спалахнув автобус 3 мая 2024

У Києві на ходу спалахнув автобус

Вікторія Бекхем привітала чоловіка з 49-річчям та показалася в його обіймах. Фото 3 мая 2024

Британська дизайнерка Вікторія Бекхем, якій нещодавно виповнилося 50, 2-го травня привітала свого чоловіка, футболіста Девіда Бекхема з 49-річчям.

Мама Камалії в шкіряному луці провела дочку до Англії 3 мая 2024

Співачка Камалія, чиї доньки, 10-річні двійнята Арабелла і Мірабелла наразі мешкають зі своїм татом Мохаммадом Захуром у Лондоні, вирушила їх навідати.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше