Absolut припинить постачання горілки в РФ

19 апреля 2023

Шведський виробник горілки компанія Absolut припинить постачання спиртного до Росії. Рішення було ухвалено після критики на адресу компанії на тлі відновлення французьким концерном Pernod Ricard продажу шведського алкоголю в РФ. Про це йдеться у заяві генерального директора компанії Стефані Дюрру, опублікованій на сайті Absolut у вівторок, 18 квітня.
 
"Реакції останніх днів чітко відображають ту роль, яку Absolut грає в шведському суспільстві. Ми розуміємо значення цих давніх і довірчих відносин, що існують у нас із нашими шведськими співробітниками, партнерами, споживачами та шведським суспільством загалом. Визнаючи також обов'язок піклування про наших співробітників і партнерів, ми не можемо наражати їх на масовану критику у всіх формах. Тому компанія Absolut прийняла рішення припинити експорт свого бренду до Росії", - зазначила гендиректор.
 

За її словами, зупинення експорту, "на жаль, не запобігатиме потраплянню Absolut до рук паралельного ринку, який сильно зріс за останні місяці і над яким ми не маємо жодного контролю".

Зазначимо, шведська газета Kristianstadsbladet раніше повідомила про відновлення постачання Absolut.
 
У Швеції це викликало громадський протест, багато політиків закликали до бойкоту горілки цієї марки. Прем'єр-міністр країни Ульф Крістерссон заявив, що "дуже багато споживачів вважають цей вчинок дуже дивним".
 
Крім того, кілька ресторанів та барів перестали продавати продукцію Pernod Ricard.
 

З початку війни в Україні низка найбільших світових виробників алкоголю, у тому числі Pernod Ricard (Chivas Regal, Jameson, Absolut, Ararat), Diageo (Bell's, Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys), Bacardi (Dewar's, William Lawson's), призупинили продажі в РФ або оголосили про вихід із країни.
 
Нагадаємо, 4 квітня ми повідомляли, що компанія Pernod Ricard, яка володіє брендом віскі Jameson, відновила постачання продукції на ринок Росії. Компанія прокоментувала питання доступності віскі Jameson у Росії. Зокрема, там заявили, що компанія від "початку війни" ставила за пріоритет "захист місцевих працівників як в Україні, так і Росії".
 
Додамо, що влітку 2022 року стало відомо, що ввезення міцного алкоголю в РФ через санкції скоротилося майже на 35%.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Виведення із запою 18 октября 2024

Запій є серйозною проблемою, яка потребує професійного втручання. Багато клінік у Хмельницькому надають послугу виведення із запою, що допомагає стабілізувати стан пацієнта та відновити нормальне функціонування організму

Термостабильные начинки: что это и как ими пользоваться 17 октября 2024

Изготовление сладостей на собственной кухне для семьи или на заказ для продажи – это захватывающий и интересный процесс. Магазины для кондитера предлагают много товаров, значительно

Як підібрати «правильний» ноутбук? 14 октября 2024

На сьогоднішній день, напевно, складно знайти сім'ю, де б не було бодай одного комп'ютера. Причому останнім часом для вирішення більшості завдань все більше використовуються ноутбуки, які продовжують нарощувати свою популярність

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Красная Наталия 5.0
Красная Наталия

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше