Amnesty International вибачилася, але не спростувала свої висновки

8 августа 2022

Amnesty International вибачилася за те, що її доповідь про тактику ведення бойових дій українськими військовими викликала "тривогу і гнів". Про це йдеться у листі, отриманому від організації агентством Reuters.
 
Але в організації наголосили, що повністю підтримують зроблені раніше висновки, зазначивши, що для неї "пріоритетом у цьому та будь-якому іншому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб".
 

Amnesty International також повідомила, що виявила українські сили поряд із цивільними будинками у 19 українських містах та селах, які вона відвідала. Тим самим бійці наражали їх на ризик обстрілу з боку Росії.
 
В організації наголосили: те, що вони задокументували порушення з боку ЗСУ, ніяк не виправдовує дій російських сил.
 

Нагадаємо, Amnesty International опублікувала звіт, в якому сказано, що ЗСУ нібито порушують закони війни тим, що "ставлять під загрозу життя населення, розміщуючи бойову техніку та озброєння у школах та лікарнях".
 
В Офісі президента відреагували на звинувачення організації словами, що життю українців загрожує лише РФ, а заяви Amnesty International є "участю у дискредитаційній кампанії Росії проти України".
 

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Amnesty International своїм матеріалом "створює фальшивий баланс між жертвою та злочинцем", а генеральний секретар організації Агнес Калламар вважає, що невдоволення громадськості заявами у їхньому матеріалі про Збройні сили України нібито є "атакою українських тролів".
 
Після цього директор українського офісу Amnesty International Оксана Покальчук заявила про звільнення з правозахисної організації.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Сіамські близнючки-зірки TikTok розповіли про стосунки з чоловіками 19 апреля 2024

Сіамські близнючки-зірки TikTok розповіли про стосунки з чоловіками: відео Кармен і Лупіти стало вірусним Сестри поділилися цікавими фактами з життя

Київ атакують вітрянка та кашлюк: що спричинило інфекції і чи зупинять навчання у школах 19 апреля 2024

Головний санлікар запевняє, що епідемії немає, але погоджується, що кількість хворих чимала.

Потап замість кліпу під нову пісню Каменських скупав свою лисину в молоці 19 апреля 2024

Олексій Потапенко (POTAP), як і належить справжньому продюсеру, займається просуванням творчості своєї дружини, співчки Насті Каменських (NK).

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Шахраї 1.1
Шахраї

Отзывов: 1

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше