ISW: Росія планує влітку посилити депортацію українських дітей

30 мая 2024

Правлячий режим Росії збирається активізувати депортацію українських дітей на свою територію протягом літа, посилюючи ще цей компонент кампанії геноциду в Україні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Голова так званої "Луганської народної республіки" Леонід Пасічник заявив, що регіони РФ "приймуть" понад 12 000 дітей з окупованої Луганської області протягом 2024 року.

Російська програма Корисні канікули профінансує поїздку для 40 000 дітей з окупованої України, і ті нібито відвідають Росію для участі в літніх таборах та освітніх заходах.

Літні дитячі табори в окупованому Криму та на території Росії готуються "прийняти" понад 600 дітей з окупованої України протягом літа.

Так зване "міністерство освіти і науки "ЛНР" анонсувало, що невстановлена кількість підлітків з окупованої Луганської області відвідає військово-патріотичний спортивний табір Авангард у Волгоградській області Росії. Там вони пройдуть "підготовку з військово-інженерної справи, тактики, пожежної справи, парашутного спорту, зв'язку, основ національної безпеки, експлуатації безпілотників і тактичної медицини".

Аналітики наголошують, що насильницьке переміщення дітей з однієї групи в іншу є визнаним актом геноциду.

Українські діти, які були депортовані до Росії на такі "канікули" чи "літні табори", стикаються з програмами русифікації, спрямованими на ізоляцію від своїх українських родин, мови, культури та історії, зазначають в ISW.

Як ми вже писали раніше, росіяни відправили до сиротинців 285 депортованих з України дітей.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как эффективно избавиться от алкоголизма? 16 октября 2024

Алкоголизм – серьезная проблема, как для самого алкозависимого, так и для членов его семьи. Прежде всего, важно понять, что алкогольная зависимость – это не просто дурная привычка, это упорное заболевание

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой 13 октября 2024

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой ✔️ спонсор статьи интернет магазин косметики ❤️ Feelbeauty.com.ua ❤️ только 100% оригинал, супер цены и положительные отзывы, бесплатная и быстрая доставка по Киеву и всей Украине

Дружина Остапчука розповіла, за що платить в родині вона, а за що - чоловік 8 октября 2024

Остапчук про виховання майбутнього сина

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Леново  
Леново

Отзывов: 1

Apple 5.0
Apple

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше