Агентка ГРУ готувала удари по Дніпропетровщині, а її донька з Київщини вихваляла Путіна: СБУ затримала зловмисниць

6 июня 2024

Співробітники СБУ затримали агентку російського ГРУ та її доньку, яка вихваляла президента РФ Путіна. Завданням першої зловмисниці було коригування ворожого вогню по локаціях Сил оборони на Дніпропетровщині.

Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України у Києві та Київській області. Одній із підозрюваних загрожує до восьми років позбавлення волі, а іншій – довічне.

"Служба безпеки затримала у Дніпрі агентку Головного управління Генштабу збройних сил РФ (відомого як ГРУ) та її доньку – ідейну рашистку з Київщини. Обидві фігурантки вихваляли Путіна та героїзували окупаційні угруповання країни-агресора, які воюють проти України. Втім основним завдання матері, агентки ГРУ, було коригування ворожого вогню по локаціях Сил оборони на Дніпропетровщині. Насамперед її кураторів цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ", – розповіли в пресслужбі.


Як зазначили в СБУ, щоб виявити потенційні цілі, агентка ГРУ об’їжджала місцевість, де приховано фіксувала пункти тимчасового базування українських військ. Отримані відомості вона планувала передати через месенджер своєму куратору з воєнної розвідки РФ для підготовки повітряних ударів по регіону.

У Службі безпеки наголосили, що їхні співробітники зірвали передачу розвідданих агресору, а також провели комплексні заходи, щоб убезпечити позиції ЗСУ. На завершальному етапі спецоперації СБУ затримала російську агентку в її власному помешканні.

"За даними слідства, затримана мешканка Дніпра у 2023 році була завербована кадровим співробітником ГРУ. Його особу вже встановлено Службою безпеки. При цьому донька затриманої, яка мешкає на Київщині, регулярно виправдовувала агресивну війну проти України, зокрема ворожі ракетні атаки на цивільну інфраструктуру нашої держави", – додали в пресслужбі.


Слідчі Служби безпеки повідомили обом зловмисницям про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників. Дії агентки ГРУ додатково кваліфіковано як державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв OBOZ.UA, Служба безпеки затримала агента воєнної розвідки РФ, який відстежував місця дислокації українських військ, що обороняють Красногорівку на Донеччині. Він допомагав ворогу готувати захоплення міста Покровського району.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Актор Володимир Ніколаєнко – про роль Зеленського та підозріле мовчання росіян на зйомках у Києві 30 сентября 2024

"Ось вам ще одна повістка". Актор Володимир Ніколаєнко – про призов до лав ЗСУ, роль Зеленського та підозріле мовчання росіян на зйомках у Києві Відомий артист дав інтерв’ю OBOZ.UA

Захід має докази, що Китай постачає військові дрони Росії - ЗМІ 30 сентября 2024

Звіт, отриманий західними офіційними особами, вказує на значну ескалацію участі Пекіна у російсько-українській війні.

У КНДР розкритикували допомогу США Україні 30 сентября 2024

У Пхеньяні заявили, що Захід недооцінює серйозні попередження Росії, і може не впоратися з наслідками.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше