Акторка Жанетт Чарльз, яка зіграла Єлизавету ІІ у десятках фільмів, померла у віці королеви

7 июня 2024

Британська акторка Жаннетт Чарльз, відома своєю схожістю з покійною королевою Єлизаветою II, завдяки якій вона зіграла у фільмах "Голий пістолет" і "Остін Пауерс", померла у віці 96 років. Збігом є те, що монархиня пішла у засвіти в аналогічному віці, але двома роками раніше – 8 вереня 2022 року.

Як повідомила The Guardian донька зірки Керол Крістофі, її мати померла 2 червня в будинку для людей похилого віку в Грейт-Беддоу, Ессекс. "У неї було дивовижне життя", – додала вона.

Дивовижна схожість Жаннетт та британської королеви привертала увагу людей ще у юності акторки, однак найбільше це проявилося у 1970-х роках. У 2022-му знаменитість розповіла The Guardian, як вона стала "двійницею" Єлизавети ІІ: коли художниця Джейн Торнхілл представила портрет актриси на літній виставці Королівської академії мистецтв у 1972 році, представники Букінгемського палацу запитали, чи на полотні зображена монархиня. 

"Після цього на мій телефон не переставали дзвонити – я давала інтерв’ю для газет, журналів і радіо, і агент сказав, що моя схожість з королевою може бути гарним джерелом прибутку", – сказала Жаннетт. Раніше Чарльз проводила свій час з дітьми, вона також працювала нянькою, однак "завжди хотіла займатися чимось більшим". 

"Я грала в аматорських виставах, відвідувала уроки ораторського мистецтва і навіть пройшла прослуховування на "Раду". Але гонорари були надто високими, до того ж моя зовнішність грала проти мене – яка б не була роль, я чула коментарі від глядачів, а іноді навіть сміх", – розповіла вона.

Протягом наступних 50 років Чарльз "з'являлася на телевізійних ток-шоу, допомагала фокусникам і знімалася в рекламі по всьому світу". Вона грала королеву Єлизавету II в музичних кліпах, з'являлася на Saturday Night Live та навіть подарувала срібний диск гурту Queen. 

Протягом усієї своєї кар'єри Жаннетт залишалася "затятим роялістом" і ніколи не бралася за ролі, які "могли б погано відобразитися на монарху або на самій акторці". До моменту виходу на пенсію в 2014 році зірка вважалася найвідомішою двійницею королеви. "Я не думаю, що хтось раніше заробляв на життя, будучи схожим на когось із знаменитостей – тепер це ціла індустрія", – розповідала вона.

Чарльз народилася 15 жовтня 1927 року, усього через 18 місяців після монархині, і дожила до того ж віку, що і королева Єлизавета II, яка померла у віці 96 років. "Вона завжди з повагою ставилася до Королеви і обожнювала королівську родину. Нам буде її дуже не вистачати", – сказала її дочка в інтерв'ю британській радіостанції LBC. У Чарльз залишилися дочка Керол і сини Девід і Пітер. Її чоловік помер у 1997 році.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як зірку скандального серіалу Netflix знайшли мертвим у тюремній камері: актору було всього 29 років. Подробиці – у нашому матеріалі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Су-35 окупантів мало не врізався в авіацію США на Алясці 1 октября 2024

Су-35 окупантів мало не врізався в авіацію США на Алясці

Хезболла атакувала передмістя Тель-Авіва, хусити - Тель-Авів і Ейлат 1 октября 2024

Єменські хусити заявили про удар безпілотниками по військових об'єктах у районі Яффа (Тель-Авів) та в Ейлаті.

Норвегія скасувала отримання захисту для біженців із шести областей України 1 октября 2024

Йдеться про Львівську, Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Тернопільську та Рівненську області.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФОП Дюдюк Р. М. 5.0
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше