Відомий співак пояснив, чому відмовився воювати на фронті

30 сентября 2024

Український співак і колишній лідер українського гурту "Тартак" Олександр Положинський, який раніше був на фронті у складі 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура", розповів, чому не воює на передовій, але не полишив військову справу. Артист заявив, що зараз служить, перебуваючи у Києві, й працює на радіо "Армія FM".

Ще кілька десятиліть тому Положинський зрозумів: бути бійцем – не для нього. 52-річний співак в інтерв'ю "Апострофу" розповів, що таке осяяння відбулося після того, як він повернувся з військового інтернату в цивільне життя. З того часу думка так і не змінилася.

"Досі не відчуваю, що армія – це моє. Я зрозумів, що армія це не моє ще у 80-х роках минулого століття, коли повернувся після військового інтернату в цивільне життя. Тоді зрозумів, що хочу жити цивільним життям. Зараз більшість людей, які змушені стати військовими, стають ними не тому, що вони відчули в собі бажання, що військова справа – це їхнє, а тому, що вони відчувають відповідальність за долю своєї країни й свого народу. І вони йдуть не в армію як таку, а йдуть захищати Батьківщину, свої сім’ї, майбутнє людей, які їм дорогі", – пояснив артист.

Співак додав, що працювати на перемогу можна також "в тилу і в різних напрямках діяльності, але форпостом є Сили оборони". Однак до артистів, які відмовляються йти на війну і заявляють, що їхня творчість важливіша за зброю в руках, Положинський ставиться з острахом. Він каже, що кожен громадян України має пройти службу, але не всі зобов'язані стати штурмовиками чи піхотою – можна обрати роботу в тилу ЗСУ.

"У лавах ЗСУ є величезна кількість посад небойових. Участь у бойових діях обере не кожен військовослужбовець. На мою думку, всі громадяни України в умовах такої великої війни мали б пройти службу. Це б показало, що країна не байдужа усім громадянам і відновило б справедливість у суспільстві. Одні люди добровільно чи під тиском обставин стали до лав ЗСУ і зараз є заручниками обставин, бо не озвучують чітких термінів служби з одного боку, а з іншого – люди з цивільного життя не мають бажання захищати Батьківщину в ЗСУ. Це величезна несправедливість", – пояснює співак.

На його думку, в майбутньому державний посадовець мав би пройти військову службу, перш ніж отримати можливість впливати на країну.

"Несправедливо і те, що велика кількість людей на високих державних посадах не проходять військової служби в роки великої війни. Розумію, що у багатьох людей ці посади є дуже відповідальними, але я не впевнений, що ці люди є незамінними на своїх посадах. І для справедливості в майбутньому, я вважаю, що служба в ЗСУ має бути підставою для того, щоб людина могла заходити на державні чи політичні посади", – додав він.

Олександр Положинський також зауважив, що його робота на радіо "Армія FM" є частиною військової служби. Як він каже, це військова радіостанція, і там артист веде ефіри. Ба більше, працювати ведучим було не його затією і бажанням уникнути фронту.

"Я скажу відверто, це не було моїм рішенням. Тим паче, я не хотів служити на радіо. І якби мені у травні 2022 року сказали, що ти йдеш до лав ЗСУ, щоб у результаті бути ведучим на військовому радіо, то я не впевнений, чи захотів би іти до лав ЗСУ лише заради цього. Але якщо керівництво приймає таке рішення і дає таке завдання, то я його виконую. Люди дуже часто приписують публічним людям якісь хитрощі, договорняки та інші мутки, яких насправді немає", – каже артист.

Зокрема, співак заступився за Сергія Жадана, якого нібито хейтять в мережі через його службу не на фронті, а на радіо "Хартія". Положинський вважає, що кожен має бути на своєму місці, та й першого-ліпшого не можуть взяти навіть на журналістську роботу у війську.

"Також можна зрозуміти військових, які служать не в таких комфортних умовах, але чи зміняться умови служби таких військовослужбовців через те, що Жадан не буде служити на радіо, а служитиме писарем в штабі, наприклад, чи в пресслужбі якоїсь бригади, чи буде возити на авто БК для свого підрозділу. Моя позиція стосовно будь-якої посади така – на військову посаду має заходити людина, яка має найбільше здібностей, професійної підготовки, досвіду в цивільному житті для того, щоб з цією функцією якісно справлятися. Якщо є військове радіо чи радіо "Хартія" і є кілька посад, пов’язаних із функціонуванням цієї радіостанції, то цілком зрозуміло, що на ці посади мають заходити професіонали", – пояснив співак.

Раніше OBOZ.UA писав, що Олександр Положинський розповідав, як вдалося записати новий хіт "Час" з музичною легендою України Тарасом Петриненком. Співак міг би легко відмовити, але одна річ змусила погодитися.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Інна Мірошниченко показалася у лікарні з прийомним сином та згадала, як вперше почула про всі його діагнози 30 сентября 2024

Дружина шоумена Тімура Мірошниченка, блогерка та адвокатка Інна Мірошниченко у своєму Instagram розчулила мережу післяопераційним відео з прийомним 3-річним сином Марселем та розповіла, як вони з чоловіком вперше почули про діагнози дитини.

Захід має докази, що Китай постачає військові дрони Росії - ЗМІ 30 сентября 2024

Звіт, отриманий західними офіційними особами, вказує на значну ескалацію участі Пекіна у російсько-українській війні.

Іран вимагає екстреного засідання Ради безпеки ООН 30 сентября 2024

Після вбивства лідера Хезболли Хасана Насралли Іран вимагає екстреного засідання Радбезу ООН.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Спортлайф 0.8
Спортлайф

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 1.8
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше