Айтішник, який втратив будинок, будує новий із бомбосховищем - які його лайфхаки

29 декабря 2022

Айтішник, який втратив будинок, будує новий із бомбосховищем: які його лайфхаки

СЕО компанії ITCare Андрій Поданенко втратив своє житло через окупантів. Зараз він будує новий будинок, де буде бомбосховище. Увесь процес він описав у блозі на DOU.

Будинок за концепцією незалежний. У перспективі в ньому зроблять воду зі свердловини, передбачать сонячні панелі, генератори, камін на різних видах палива. Щодо місця для життя, то його обирали на основі відносної безпеки регіону, за віддаленістю від критичної інфраструктури. Також обов'язково враховували близькість садів, шкіл, магазинів і пошти.

"Найважливіше, щоб будинок був безпечним і бомбосховище витримало терористичні напади росіян, також щоб там був достатній запас їжі та питної води. Власна свердловина - це must have. Те саме стосується їжі. Достатня кількість консервів, сухпайків, їжі в герметичній упаковці. Також ідея на майбутнє так звані аквапоніки, якими я займався ще на Київщині, і які дають змогу вирощувати свіжі овочі та фрукти навіть у підвалах. І рибу", - прокоментував Андрій Поданенко.

Будівництво будинку ведеться із СІП-панелей. У бомбосховищі два виходи, вентиляція і все необхідне для перебування протягом кількох діб. За проектом укриття нагадує однокімнатну квартиру для двох-трьох дорослих і трьох дітей. Але головнй задум в тому, щоб приміщення потім використовувалося в мирному житті. Варіанти - підземний гостьовий будинок або офіс.

Фундамент бомбосховища - фото Андрій Поданенко
Фундамент бомбосховища - фото Андрій Поданенко

 

Концепція бомбосховища - фото Андрій Поданенко
Концепція бомбосховища - фото Андрій Поданенко

Для нового будинку чоловік побудував автономну сонячну станцію.

Сонячна станція - фото Андрій Поданенко
Сонячна станція - фото Андрій Поданенко

Крім неї електрику забезпечують генератори та акумулятори.

Нагадаємо, раніше bigmir.net писав про те, що під час війни в Україні просів будівельний ринок. Ситуація очікувана, але у зв'язку з поточними подіями з'явився новий сегмент діяльності - індивідуальні бомбосховища. Вони зацікавили громадян. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Тіна Кунакі полюбляє більше зніматися для рекламних кампаній та модних брендів, ніж виходити на подіуми 18 мая 2024

Модель Тіна Кунакі з тих манекенниць, які полюбляють більше зніматися для рекламних кампаній та модних брендів, ніж виходити на подіуми.

"Нічна" вівсянка: як приготувати дуже швидкий сніданок 18 мая 2024

Щоб вівсянка була корисною, її потрібно довго варити. А на це не завжди є час вранці. Спробуйте приготувати швидку вівсянку на ніч. Рецепт вам точно сподобається.

У Києві затримали зловмисницю, яка менш ніж за годину пограбувала двох жінок на Теремках 18 мая 2024

Менш ніж за годину пограбувала двох жінок на Теремках: у Києві затримали зловмисницю. Фото Підозрюваній загрожує до десяти років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 2

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше