Білий дім "врятував" $5,8 млрд для України - ЗМІ

15 сентября 2024

Білий дім звернулася до Конгресу з проханням підтримати продовження президентських повноважень для надсилання зброї в Україну до 2025 року, що дасть Україні змогу одержати приблизно 5,8 мільярда доларів після завершення фінансового року 30 вересня. Про це повідомив прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер, зазначає The Hill.

Адміністрація Байдена використала повноваження щодо скорочення, щоб швидко доставити зброю в Україну безпосередньо через запаси Міністерства оборони. Кошти, виділені Конгресом, стосуються оцінки військового обладнання, переданого Україні, і доларів, використаних для заповнення поставок США. Захід дозволяє Пентагону відправляти стару військову техніку та поповнювати запаси новішою. При цьому допомога часто надається партіями в сотні мільйонів доларів, щоб уникнути спустошення складів американської армії та врахувати час для заповнення.

Рішення Конгресу продовжити терміни дозволить Білому дому і надалі надсилати Україні військову допомогу невеликими партіями кілька разів на місяць.

У Конгресі сказали виданню, що за відсутності продовження адміністрація Байдена могла б оголосити, що надає Україні 5,8 мільярда доларів військової допомоги до 1 жовтня, а потім використати решту року, щоб відправити озброєння, але це менш привабливий варіант.

ЗМІ також звертає увагу на можливі юридичні проблеми з розподілом 5,8 мільярда доларів США. Юристи стурбовані тим, що може не бути повноважень дозволяти передачу боєприпасів, яких нині немає на складі або вважаються надлишковими. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

"Холостяк" Олександр "Терен" зробив свій вибір, він розповів, як обирав кохану, та заінтригував її відповіддю на пропозицію 27 сентября 2024

"Холостяк" зробив свій вибір: Олександр "Терен" розповів, як обирав кохану, та заінтригував її відповіддю на пропозицію Він зізнався, що прощатися з учасницями було складно

Зустріч давніх друзів: Пенелопа Крус пригорнула Джонні Деппа для милого селфі в Іспанії 27 сентября 2024

Голлівудські зірки Джонні Депп та Пенелопа Крус знайомі здавна. Щонайменше акторів обʼєднує спільна робота над фільмом "Кокаїн", який вийшов у світ у 2001-му. І, здається, відтоді обидва підтримують дружні стосунки.

Ахтем Сеітаблаєв про свої зради, рукоприкладство щодо жінки та майже відсутні стосунки з меншою донькою 27 сентября 2024

Актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв розказав, що поки йому не вдалося налагодити стосунки з молодшою донькою Сафіє. Її мама, друга ексдружина зірки, продюсерка Іванна Дядюра теж із ним не спілкується, бо, напевно, ображена через його зраду.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше