Біля місця витоку газу з ПП помітили російські кораблі – CNN

30 сентября 2022

У районах витоку газу з Північних потоків у Балтійському морі помітили кораблі військово-морського флоту Росії. Слідство має встановити, чи ці судна причетні до вибухів на газопроводах. Про це повідомляє CNN.
 
За словами двох представників західної розвідки і ще одного обізнаного джерела видання, представники європейської служби безпеки у понеділок і вівторок помітили кораблі підтримки ВМФ Росії поблизу витоків у трубопроводах, які, ймовірно, були викликані підводними вибухами.
 

Неясно, чи мали кораблі якесь відношення до цих вибухів, кажуть ці та інші обізнані джерела, але це один з багатьох моментів, які вивчатимуть слідчі.
 
За словами одного із представників розвідки, минулого тижня неподалік цих районів також були помічені російські підводні човни.
 
Данський військовий розвідник стверджує, що російські кораблі регулярно працюють у цьому районі, а їхня присутність необов'язково вказує на те, що Росія причетна до підривів.
 

"Ми бачимо їх щотижня. Російська діяльність у Балтійському морі посилилася за кілька років. Вони досить часто перевіряють нашу поінформованість – як у морі, так і у повітрі", – сказало джерело.
 
Розслідування здійснюють Данія та Швеція, але огляду місць вибухів ще не провели, бо триває витік газу. Розслідування може забрати два тижні. Ще співрозмовники видання зазначають, що головним підозрюваним усе ж таки є Росія.
 

Нагадаємо, у вівторок, 27 вересня, стало відомо про витік газу на трубопроводах Північний потік–1 та Північний потік–2. У Швеції заявили, що зафіксували вибухи у районах трубопроводів.
 
Пізніше Швеція виявила четвертий витік газу з Північних потоків.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Рак повернувся через 12 років: українська ведуча повідомила, що лікується від онкології 23 апреля 2024

Рак повернувся через 12 років: українська ведуча повідомила, що лікується від онкології Фіцич зазначила, що намагатиметься продовжити працювати в етері, але зі змінами

Стало відомо, чи існує залежність від безрецептурних знеболювальних препаратів 23 апреля 2024

Чи існує залежність від безрецептурних знеболювальних препаратів

У Києві рецидивіст пограбував 78-річну жінку: злочин зафіксували камери спостереження 23 апреля 2024

У Києві рецидивіст пограбував 78-річну жінку: злочин зафіксували камери спостереження. Відео Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше