Байден проведе зустріч із Зеленським - Білий дім

8 июля 2024

Адміністрація президента США Джо Байдена працює над організацією його зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня. Про це сказав напередодні високопосадовець Білого дому на брифінгу.

За його словами, 9 липня Байден зустрінеться з лідерами НАТО у межах заходу, присвяченого 75-й річниці Альянсу. У середу, 10 липня, на саміті він привітає Швецію як нового члена НАТО. Заплановано спільну вечерю у Білому домі.

У четвер, 11 липня, відбудуться зустрічі з лідерами ЄС та партнерами Альянсу в Індо-Тихоокеанському регіоні – Австралією, Японією, Піденною Кореєю та Новою Зеландією. У другій половині дня відбудеться засідання Ради Україна-НАТО.

Після цього Байден проведе заходи за участю майже 20 союзників та партнерів, які вже підписали угоди щодо безпеки з Україною.

"І хоча у президента буде досить напружений графік, ми працюємо над організацією зустрічей з різними світовими лідерами на полях саміту, включаючи президента Зеленського. І найближчими днями ми матимемо більше інформації про них, якою ми поділимося", – заявив чиновник.

Зазначимо, що поки українська сторона офіційно не підтвердила поїздку Зеленського до США. При цьому ще у квітні президент України отримав запрошення на саміт НАТО у Вашингтоні.

Також нагадаємо, що у червні Зеленський двічі зустрічався з Байденом – у Франції під час святкування Дня висадки союзників у Нормандії і Італії на саміті G7. Саме пі час останньої зустрічі було підписано безпекову угоду між Україною і США.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Задушив колишню заради її коштовностей та авто: подробиці жорстокого вбивства в Києві 5 октября 2024

Задушив колишню заради її коштовностей та авто: подробиці жорстокого вбивства в Києві. Фото і відео Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі

Лідер СКАЙ Олег Собчук отримав контузію в гримерці: ніколи не думав, що так може бути 5 октября 2024

Лідер СКАЙ Олег Собчук отримав контузію в гримерці: ніколи не думав, що так може бути Артист спантеличив шанувальників

Дженніфер Еністон замилувала появою на телешоу у компанії волохатого улюбленця. Фото 5 октября 2024

Актриса Дженніфер Еністон відома своєю любов’ю до тварин. У зірки самої є кілька собак, одна з яких нещодавно дебютувала в ефірі американського телешоу.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФОП Дюдюк Р. М.  
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

FitCurves 3.2
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше