Байден закликав Ізраїль не бити по нафтових об'єктах Ірану

6 октября 2024

Президент США Джо Байден закликав Ізраїль не бити по нафтових об'єктах Ірану і бути обережнішими щодо щодо втрат серед цивільного населення. Про це він сказав під час брифінгу у п’ятницю, 4 жовтня.

Байден зазначив, що мирний план щодо припинення війни у Секторі Гази, який він склав, отримав підтримку Ради безпеки ООН і переважної більшості міжнародних партнерів.

Водночас він вважає, що Ізраїль має "повне право відповісти на злісні напади", не лише з боку Ірану, але і з боку угрупування Хезболла.

"Але річ у тому, що вони (ізраїльтяни - ред.) повинні бути набагато обережнішими щодо втрат серед цивільного населення під час військових операцій", - додав Байден.

Також журналісти попросили американського президента пояснити його слова про можливе завдання Ізраїлем ударів по нафтових об'єктах на території Ірану.

"Ізраїль ще не вирішив, що буде робити у відповідь на дії Ірану, це знаходиться на стадії обговорення. Якби я був на їх місці, я б подумав про інші альтернативи, крім атаки на нафтові об'єкти", - сказав він.

Перед цим Байден заявляв журналістам, що США обговорюють з Ізраїлем питання удару по нафтових об'єктах Ірану у відповідь на іранський ракетний удар 1 жовтня.

Нагадаємо, 1 жовтня Армія оборони Ізраїлю почала обмежену наземну операцію на півдні Лівану. Також ізраїльтяни ліквідували лідера руху Хезболла Хасана Насраллу.

У відповідь Іран випустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет. Той, у свою чергу, пообіцяв дати відповідь.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

В мережі з'явились цікаві факти про The Beatles і який необачний вчинок коштував Джону Леннону життя 6 октября 2024

Невдале пророцтво і скандал через Ісуса: що ви не знали про The Beatles і який необачний вчинок коштував Джону Леннону життя Маловідомі факти про зірок вас здивують

Фізики виявили явище «негативного часу», але мандрувати в минуле воно не допоможе 6 октября 2024

Фізики виявили явище «негативного часу», але мандрувати в минуле воно не допоможе

Стали відомі 7 речей, які не варто робити після їди 6 октября 2024

7 речей, які не варто робити після їди

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Леново 5.0
Леново

Отзывов: 1

https://bactosfera.u a/ 4.5
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше