Блінкен їде у Китай обговорювати підтримку РФ

21 апреля 2024

Державний секретар США Ентоні Блінкен наступного тижня відправиться до Китаю, щоб передати незадоволення Вашингтону щодо підтримки російської військової машини з боку китайських компаній. Також Блінкен хоче переконатися, що відносини з Пекіном знову "не зійдуть з колії", пише у суботу, 20 квітня, Bloomberg.

Зазначається, що хоча Китай не перетнув "червону лінію" США, пропонуючи смертоносну допомогу Росії у вигляді зброї чи боєприпасів, Блінкен, який відвідає Шанхай і Пекін 24-26 квітня, попередить, що Вашингтон і його союзники єдині в їхньому протистоянні ролі Китаю.

"Ця поїздка є останньою в серії візитів високопоставлених американських чиновників, оскільки Пекін і Вашингтон намагаються виконати обіцянки, дані в Сан-Франциско наприкінці минулого року, щодо послаблення напруженості, яка призвела до майже повного розриву відносин", - йдеться у матеріалі.

Як підкреслюють автори матеріалу, ці зусилля були ускладнені тим, що, за словами офіційних осіб США, є рішенням китайських компаній продовжувати постачати компоненти для створення крилатих ракет і безпілотників, а також інші технології, які дозволили Москві збільшити оборонне виробництво під час її вторгнення в Україну.

"Дві наддержави продовжують протистояти іншим чином. Останніми днями президент Джо Байден назвав Пекін "ксенофобським" і пообіцяв підвищити тарифи на експорт китайської сталі та алюмінію. ... Блінкен також, швидше за все, підтвердить підтримку США Тайваню перед інавгурацією Лай Чінг-те в травні, що може викликати відповідь з боку Пекіна", - пише видання.

Також зазначається, що Блінкену необхідно обговорити питання затриманих американців у Китаї.

Нагадаємо, у листопаді минулого року президент США Джо Байден зустрічався з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Серед трьох головних тем переговорів була війна в Україні і відмова Росії її завершити.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Голда Меїр: як бідна дівчинка з Києва створила сучасний Ізраїль і стала легендою ХХ століття 4 мая 2024

Голда Меїр: як бідна дівчинка з Києва створила сучасний Ізраїль і стала легендою ХХ століття Нині її всі знають як єдину жінку, що стала прем’єр-міністеркою Ізраїлю

У Естонії готуються до можливої блокади Балтійського моря 3 мая 2024

Командувач Збройних сил Естонії запропонував готуватися до можливої блокади Балтійського моря.

Що корисно знати про лазерну епіляцію? 3 мая 2024

Поява лазерних технологій у сучасній косметології дозволила вирішити проблему небажаної рослинності раз і назавжди

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Альтаір - Altair 0.3
Альтаір - Altair

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше