Блінкен назвав основного постачальника для ОПК РФ

19 апреля 2024

Китай є основним постачальником критично важливих компонентів для загарбницької війни Росії проти українського народу. Про це державний секретар США Ентоні Блінкен на пресконференції після закінчення зустрічі міністрів закордонних справ країн G7, повідомляє Reuters у п’ятницю, 19 квітня.

За його словами, ці зусилля Пекіна підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни.

"Коли йдеться про оборонно-промисловий комплекс РФ, основним учасником на даний момент є Китай. Ми бачимо, як Китай ділиться верстатами, напівпровідниками, іншими товарами подвійного призначення, які допомогли Росії відновити оборонно-промислову галузь", – сказав Блінкен.

Він підкреслив, що Вашингтон дуже чітко дав зрозуміти Пекіну, що він не повинен допомагати Росії у військових діях в Україні.

"Китай не може мати і те, і інше. Ви хочете мати позитивні, дружні відносини з країнами Європи, водночас ви підживлюєте найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни", – наголосив очільник Держдепу.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримала занепокоєння Блінкена.

"Якщо Китай відкрито прагне до ще тіснішого партнерства з Росією, яка веде незаконну війну проти України, ми не можемо цього прийняти", – сказала Бербок після зустрічі зі своїми колегами з G7 на Капрі.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Китай посилив свою підтримку Росії. Стверджувалось, що Пекін забезпечує Москву супутниковими знімками для військових цілей, а також мікроелектронікою, верстатами для танків, оптикою і паливом для ракет.

Пізніше у Пекіні цю інформацію заперечили, але США підготували санкції проти китайських компаній, які підозрюються у допомозі Росії у війні проти України.

Уперше за півтора роки війни впав експорт з Китаю в Росію - ЗМІ

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Станіслав Асєєв ледь не загинув після бою з окупантами: що відомо про стан письменника, який зараз у шпиталі 2 мая 2024

Станіслав Асєєв ледь не загинув після бою з окупантами: що відомо про стан письменника, який зараз у шпиталі Він воював на Донеччині

61-річна Демі Мур подалася у сімейну відпустку в компанії дочок, онуки і друзів 2 мая 2024

Американська актриса Демі Мур подалася у сімейну відпустку в компанії дочок Румер, Таллули й Скаут, онуки Луетти, а також друзів.

У Данії запровадять строкову службу для жінок 2 мая 2024

За новим законодавством, жінки будуть проходити строкову службу на тих самих умовах, що й чоловіки.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше