Блогерка поширювала фейки, а охоронець закликав до підтримки Путіна: у Києві викрили двох прихильників Росії

8 марта 2024

У Києві співробітники СБУ повідомили про підозру блогерці-косметологу та охоронцю стоянки. Перша називала агресію РФ проти України гібридною війною, а другий виправдовував росіян в "Однокласниках".

Про це розповіли в пресслужбах ГУ СБУ у Києві та Київській області та Київської міської прокуратури. Підозрюваним загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі.

"Блогерка працює в сфері краси, а у соцмережах здебільшого рекламує свої б'юті-процедури та позиціонує себе як косметолога з багаторічним досвідом. Втім, згодом жінка вирішила публікувати відео на політичні теми. У TikTok вона розповідала про те, що в Україні триває гібридна війна, яку треба припинити. Крім того, блогерка записала звернення до влади, заявивши, що хоче моральної компенсації за нелегкі останні роки життя у столиці", – розповіли в пресслужбі.

Вона також вона заперечувала присутність окупаційних угруповань РФ на території нашої держави.


Ще один мешканець столиці, 61-річний охоронець паркінгу, отримав підозру за поширення аналогічних матеріалів в забороненій соціальній мережі.

"Він через "Однокласники" поширював матеріали, у яких міститься виправдування і визнання правомірною збройної агресії РФ та у своїх постах поширював російські наративи про "бандерівців та нацистів", – додали в пресслужбі.


Як зазначили у Службі безпеки, чоловік позиціонував себе прихильником Путіна, а на сторінці в соцмережі поширював заклики на підтримку очільника Кремля та продовження війни проти України.


Працівники СБУ за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури повідомили про підозру обом зловмисникам. Блогерці загрожує до 5 років позбавлення волі, а охоронцю – до 8 років.

Як повідомляв OBOZ.UA, СБУ повідомила про підозру російським генералам, які причетні до воєнних злочинів. Зловмисники командували авіаударами по багатоповерхівках під час боїв за столицю.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві легковик на швидкості зніс металеві стовпчики, вилетів на велодоріжку та перекинувся 7 октября 2024

У Києві легковик на швидкості зніс металеві стовпчики, вилетів на велодоріжку та перекинувся. Фото і відео Обставини та причини аварії встановлять правоохоронці

Reuters повідомило про долю полонених туарегами "вагнерівців" 6 октября 2024

Представника ПВК заявили родичам полоненим, що ті буцімто "вже мертві", але самі туареги називають такі заяви брехнею.

Apple збирається перевернути світ комп'ютерів 6 октября 2024

Apple збирається перевернути світ комп'ютерів

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше