Британські аналітики здобули докази імітації Росією "удару" по ЗАЕС

17 апреля 2024

Британські спеціалісти мають докази фальсифікування росіянами безпілотної атаки на Запорізьку атомну електростанцію в тимчасово окупованому Енергодарі. Зокрема, аналітики McKenzie Intelligence Services опублікували нове дослідження стосовно заяв російського уряду про нібито українські атаки на ЗАЕС.

Попередня оцінка полягає в тому, що безпілотники запущені поблизу ЗАЕС, а отже, з вірогідністю 55-75 % могли прилетіти з території, окупованої Росією.

У McKenzie прокоментували пошкодження даху навчального центру. Там не виключають, що ураження могло статися з повітря. Водночас аналітики повідомляють, що ці пошкодження могли статися в результаті вибухівки, наперед розміщеної на даху.

Російський правлячий режим є експертом у тому, що називається "маскування", "обман", зазначають аналітики.

Інцидент із дронами на ЗАЕС 7 квітня 2024 "може бути операцією під чужим прапором", роблять висновок британські спеціалісти.

Супутниковий знімок ЗАЕС 

Раніше гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про три прямі влучання здійснено у захисні конструкції головного реактора ЗАЕС. Росатом традиційно звинуватив в ударі українських військових.

Нагадаємо, в ООН зазначили, що представники ЄС, США та України поклали відповідальність за інциденти на Запорізькій атомній електростанції на Росію, яка окупувала ядерний об'єкт. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як правильно вибирати спідню білизну? 2 мая 2024

Ми всі приділяємо велику увагу верхньому одягу і це не дивно, оскільки від нього безпосередньо залежить перше враження, яке ми справляємо на людей, що оточують нас – по одязі зустрічають, як свідчить народна мудрість

Стало відомо, які стосунки у Чарльза III та принца Гаррі, який планує навідатися до Великої Британії 2 мая 2024

Довіри більше немає. Які стосунки у Чарльза III та принца Гаррі, який планує навідатися до Великої Британії Король не спонукає сина на примирення

37-річна Іванна Онуфрійчук показала догляд за обличчям та тілом під час вагітності 2 мая 2024

Колишня телеведуча Іванна Онуфрійчук, яка незабаром вперше стане мамою, розказала про свій догляд.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше