Чому Чарльз ІІІ і королівська родина не голосуватимуть на виборах у Великій Британії

5 июля 2024

Громадяни Сполученого Королівства йдуть на виборчі дільниці 4 липня, але британська родина не братиме участі у голосуванні. Хоча король Чарльз призначає нових прем'єр-міністрів, а британські монархи історично мали право звільняти людей з посади, він та інші працюючі члени королівської сім'ї не мають права голосу на виборах. 

Причиною є те, що монархи залишаються політично нейтральними в усіх питаннях. Незалежно від того, яка політична партія перебуває при владі, представники корони і парламент повинні працювати разом, щоб забезпечити безперебійну роботу, пише People.

Монарх та інші члени королівської сім'ї також повинні взаємодіяти з лідерами іноземних держав, незалежно від їхньої політичної приналежності. Тому вони не голосують і не висловлюють публічно свої політичні погляди.

Тим не менш, голосування для монархів не є незаконним. Роберт Блекберн, професор конституційного права в Королівському коледжі Лондона, нещодавно пояснив виданню Time: "Король і активні члени королівської сім'ї можуть законно голосувати на загальних виборах на тих же підставах, що й інші громадяни, які мають право голосу, але на практиці не роблять цього зі зрозумілих причин, особливо тому, що це викликало б фурор спекуляцій у ЗМІ і порушило б конституційну вимогу дотримуватися суворої партійно-політичної неупередженості".

Раніше OBOZ.UA писав про те, як брат і дружина короля Чарльза III удостоїлися "великої честі", яку отримують не всі члени королівської родини.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Під Охмадитом затримано підозрілого чоловіка - ЗМІ 8 июля 2024

Під Охмадитом затримано підозрілого чоловіка - ЗМІ

Дружина Тігіпка в обтислому спортлуці показала фігуру через місяць після четвертих пологів. Фото 8 июля 2024

39-річна дружина банкіра Сергія Тігіпка, Алла Зіневич-Тігіпко похизувалася в Instagram фігурою через місяць після народження четвертої дитини.

35-річна Ілона Гвоздьова захворіла на вітрянку і показала фото 8 июля 2024

"Хочеться вилізти на стелю від болю і свербежу". 35-річна Ілона Гвоздьова захворіла на вітрянку і показала фото У дорослому віці перенести цю хворобу стає набагато важче

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше