Чому десерт називається десертом?

27 июня 2024

Складно уявити щоденне меню без солодощів, адже солодкі страви є чимось значно більшим, ніж просто ласощі. Культура споживання солодких страв, які зазвичай подаються після основних, виникла ще в середньовіччі. Слово “десерт” вперше почало широко застосовуватися у Франції XVII столітті та означало ту частину трапези, коли мають подавати солодкі страви. Походить слово від французького дієслова desservir, що в перекладі означає “прибирати стіл”. Згідно з правилами етикету зі столу прибиралися основні страви, аби подати солодощі.

Еволюція десертів і пакування

Незалежно від офіційності чи масштабів трапези десерти стали неодмінною її частиною. Залежно від особливостей культур різних країн й гастрономічних вподобань десерти отримали різні форми й способи подачі. Кухарі різних країн світу почали створювати солодкі страви, додаючи унікальні інгредієнти й декорування.

У сучасному світі десерти настільки популярні, що виробники надають можливість замовляти доставлення солодощів. Ви можете поглянути якими бувають картонні коробки для десертів на сторінці виробника, адже для транспортування й зберігання крихких солодощів потрібне особливе пакування.

Кондитери настільки майстерно опанували мистецтво створення десертів, що перетворили солодкі страви на справжні витвори мистецтва. Аби транспортувати такі шедеври кулінарії в компанії “Картпак” виготовляються спеціальні коробки, які точно відповідають формі й розмірам десерту.

Коробки для десертів відповідають таким вимогам:

  • зберігають форму і свіжість солодощів;
  • допомагають перевозити десерти, уникаючи ризиків пошкодження делікатного декору з крему;
  • естетична складова забезпечує привабливість.

Десерти вражають своєю різноманітністю й витонченістю смаків. Залежно від вподобань для кожного кондитери можуть приготувати солодкі страви, які будуть не тільки смачними, але й корисними, адже є можливість готувати безглютенові солодощі, а також десерти з цукрозамінниками.

Сучасні десерти: модні солодощі

Поміж розмаїття сучасних десертів варто звернути увагу на такі страви:

  • макаронс – кольорове хрустке мигдалеве печиво, з’єднане кремовою начинкою;
  • чизкейк – десерт на основі крем сиру з хрусткою основою;
  • панакота – італійський вершковий десерт з желатином та фруктовим соусом;
  • тирамісу – десерт із печива савоярді, просочених кавою, з кремом маскарпоне;
  • шоколадний фондан – шоколадне тістечко з рідкою шоколадною начинкою.

Сучасні десерти відомі по всьому світу, готуються за класичними й авторськими рецептами, а також подаються в ресторанах з дотриманням загально визнаних правил.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дан Балан вперше за часи війни повернувся до України й показав, чим тут займається 30 июня 2024

Музикант неочікувано вирушив до українських гір.

У Перу стався потужний землетрус магнітудою 7,2 29 июня 2024

Землетрус відчувався у прилеглих регіонах Аякучо, Іко та столиці країни місті Ліма. На одній із доріг стався каменепад, кілька населених пунктів ізольовані.

Ніколь Кідман та її 15-річна донька вразили неймовірною схожістю на Тижні моди в Парижі 29 июня 2024

Наче близнята. Ніколь Кідман та її 15-річна донька вразили неймовірною схожістю на Тижні моди в Парижі Рідкісний вихід мати й доньки задокументували папараці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Ineed 0.5
Ineed

Отзывов: 1

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше