Українців обурила реклама бренду білизни brabrabra, зірка "Кварталу 95" Олена Кравець відреагувала

15 июня 2024

Днями навколо колишньої актриси "Кварталу 95" Олени Кравець та бренду білизни brabrabra розгорівся скандал через нову рекламну кампанію, котра має благодійні наміри. Ініціатива "Одна за одну", де відомі українки використовують свою медійність для популяризації проблем військових із білизною, викликала негативну реакцію.

Причин на це кілька, тож бренд разом із Кравець спробували відповісти на дорікання українців у своїх соцмережах. OBOZ.UA вирішив розповісти про всі обставини скандалу.

У чому проблема білбордів

Слід пояснити, що ця ініціатива не нова. 24 січня минулого року в Instagram brabrabra зʼявилося фото Кравець із двома цитатами, взятими з прямої мови військових із позивними "Мать" і "Піранька".

Обидві героїні скаржилися, що їм незручно виконувати завдання в тих комплектах, які вони мають.

Про ці незручності в рекламі розповідають зірки, адже вони мають відчутніший медійний вплив. Така була ідея. Проте вона виявилася не надто зрозумілою.

Ще тоді підписники бренду розкритикували рішення взяти для цієї справи фото Кравець та обурилися, чому ініціатива не залучила медійних військових, яких у нас час є чимало.

Як стало зрозуміло нещодавно, до думки критиків brabrabra не прислухався, тож у Києві зʼявилася і офлайн реклама. Побачили її, наприклад, у метро. Ці фото дуже швидко поширилися в мережі та викликали хвилю обурення. Цього разу не лише через обличчя Кравець, а й через помилки в написанні цитат.

Реакція суспільства

Виконавча продюсерка та ведуча "Громадського радіо" Ана Море задалася питанням: "А чому Олена Кравець говорити за військову? Навіть якщо переступити через дивне поєднання фото Кравець та цитати про виконання обов'язків военною, проковтнути формулювання, коли хтось знову говорити за когось, і дійти до "одна за одну", показавши, що це посил про підтримку жінками в тилу жінок у війську, все одно лишається питання: а нахіба це реалізовувати так?"

Проблему українці вбачають не лише в ідеї, а й в формулюванні цитати та проблемах із пунктуацією. На думку багатьох, такі соціальні проєкти в воєнний час необхідно "вилизувати до блиску", особливо, коли йдеться про рекламу в громадських місцях.

Неправильні формулювання, невдалий дизайн і помилки лише відволікають увагу від проблеми, висловилися в мережі.

"Я не великий знавець, але відчув, що щось з текстом не те. Уточнив у фахівця. Справді: фразу складено так, що це "груди виконували обов'язок і при цьому випадали", а не жінка-військова виконувала обов'язок і мала певні незручності", "Сформульовано через ср*ку, наче в грудей є якісь обов'язки. "Говорить за військову" у писаному тексті", "І кома, кома зайва! Чому успішні бізнеси собі редакторів не беруть, я не знаю. Чого мозок собі не беруть, теж не знаю", – йдеться в вірусних постах у Facebook.

Реакція бренда і Кравець

Ведуча та brabrabra обʼєдналися, щоб разом відповісти на поширені невдоволені коментарі українців.

Як вони пояснили, Кравець, а також ведуча Надія Матвєєва, блогерка Даша Квіткова та Ольга Руднєва, зголосилися взяти участь в благодійному проєкті, щоб надати розголосу проблемам жінок на передовій. Фото героїнь не підійшли, адже могли поставити під удар їхню безпеку.


Цитату не редагували, щоб вона залишалася "прямою". Ціль проєкту – зібрати кошти на 10 тисяч пар якісної та зручної білизни для військових.

Раніше OBOZ.UA писав, що Олена Кравець розповіла про зміни свого колишнього керівника із "Кварталу 95" і нинішнього президента України Володимира Зеленського.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Без світла залишилися одразу три країни на Балканах 21 июня 2024

Оператори енергосистем цих трьох держав намагаються з'ясувати причину інциденту і як тепер відновити електроживлення.

Кейт Міддлтон привітала принца Вільяма з 42-річчям "живим" фото 21 июня 2024

Так розважаються майбутні королі. Кейт Міддлтон привітала принца Вільяма з 42-річчям "живим" фото Вона додала до знімка миле повідомлення

Стали відомі найцікавіші факти про Ніколь Кідман, якій виповнюється 57 років 21 июня 2024

Всесвітньовідома акторка Ніколь Кідман 20-го червня відзначає свій день народження - їй виповнюється 57 років. Вона неохоче ділиться подробицями особистого життя і віддає перевагу залишати їх поза кадром. Утім, певні сторінки її біографії вражають.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ООО "ЭКТИВБЭБИ" 0.4
ООО "ЭКТИВБЭБИ"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше