Дан Балан на своєму концерті в Молдові підтримав Україну та заговорив українською

26 декабря 2023

Відомий молдавський співак Дан Балан, який довгі роки жив і працював в Україні, дав свій перший з 2022 року сольний концерт. Він виступив 24 грудня в рідному Кишиневі, Молдова. Перед виконанням одного зі своїх хітів артист звернувся до українців.

Так, Україні та нашому народові Балан присвятив пісню Freedom, назва якої перекладається як "свобода". Цей хіт 2011 року був у топі вітчизняних чартів. Відповідне відео з концерту розповсюдили в мережі, зокрема, фан-акаунти зірки в Instagram. 

Перед тим, як заспівати пісню із символічною для українців назвою, Балан запросив до себе одного із музикантів. Спочатку той англійською мовою промовив: "Я думаю це важливо. Я встиг провести час у прекрасному місті Києві. І я повинен сказати, що ця пісня для народу України. Свобода, яка потрібна, щоб жити, щоб вижити і щоб любити". 

У залі його слова зустріли бурхливими оваціями. Дан Балан, тим часом, вирішив доповнити колегу та, перейшовши на українську мову, промовив: "Ми знаємо, що на цей концерт прийшло багато гостей з України. Вітаємо вас усіх! Freedom!"

Очевидно, на шоу дійсно зібралося чимало українців, адже на цьому моменті зала вибухнула оплесками та вигуками. 

Зазначимо, Дан Балан після початку повномасштабної війни несподівано зник. Наприкінці лютого 2022-го він засудив російську агресію і висловив солідарність з українським народом, проте після цього надовго замовк.Відомо, що повномасштабне вторгнення він зустрів у Києві, але зумів виїхати до рідної Молдови. Проте там засиджуватися артист не став і невдовзі вирушив до іншої країни. Якої саме – лишилося таємницею. Низка ЗМІ вказувала, що Балан перебував у Туреччині, де займався написанням нових пісень. Усі подробиці – читайте тут.

Раніше OBOZ.UA писав, що про Балана згадувала українська співачка Тіна Кароль, якій приписували роман із молдавським колегою. Ці чутки поновилися, коли народна артистка України виступала у Молдові, де вітала маму Дана Балана зі сцени. Ба більше, вона назвала артиста "найкращим чоловіком у світі".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Які автомобілі підпадуть під заборону: нові вимоги для українських водіїв 8 октября 2024

Які автомобілі підпадуть під заборону: нові вимоги для українських водіїв

Раділа ракетному обстрілу та називала українців щурами: у Києві затримали шанувальницю "русского міра" з "ДНР" 8 октября 2024

Раділа ракетному обстрілу та називала українців щурами: у Києві затримали шанувальницю "русского міра" з "ДНР". Фото і відео Вирішується питання щодо правової кваліфікації дій зловмисниці

Стали відомі найвищі штрафи за порушення ПДР в Україні: іноді машина коштує дешевше 8 октября 2024

Стали відомі найвищі штрафи за порушення ПДР в Україні: іноді машина коштує дешевше

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Репродуктолог 5.0
Репродуктолог

Отзывов: 1

ФОП Дюдюк Р. М.  
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше