У День Соборності України 34 роки тому кияни вперше об’єднались у "живий ланцюг"

23 января 2023

У неділю, 22 січня, в Україні відзначають День Соборності. Свято присвячене 104-й річниці проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). В цей день 1990-року мільйони українців, зокрема, кияни, взялись за руки, утворивши "живий ланцюг" від Івано-Франківська до столиці.

Фото історичної події опублікувало видання "Вечірній Київ". Тоді акцію назвали "Українська хвиля", яка простягнулася майже на 800 кілометрів.

"Попри мокрий сніг, сльоту та різкий пронизливий вітер, спалахнуло по всій Україні — не тільки на відрізку Київ — Львів, навряд чи пояснить вам, що це було. Масове, воістину всенародне прозріння, емоційний, можливо, ще не зовсім усвідомлений порив чи щось інше. Бо ж очам не вірилося. Не вірилося, що ми вже українці не тільки в етнографічному, а й у повному розумінні", – нагадали журналісти.

Зазначається, що громадян не тільки перевозили автобусами, які організував Народний рух, але й власним транспортом. На акцію українці принесли саморобні плакати та синьо-жовті прапори.


День Соборності України – свято, яке відзначають щорічно 22 січня у день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося у 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Як повідомляв OBOZREVATEL, щороку 19 січня мешканці Києва відзначають одне з найважливіших християнських свят – Хрещення Господнє. Цього разу, через загрозу з боку країни-терориста РФ, мешканців столиці закликали не утриматися від проведення масових зібрань та заходів. Але все одно, люди прийшли до міських водойм та річок, щоб пірнути в крижану воду.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На в’їзді до Києва вантажівка на швидкості протаранила бетонні блоки 5 мая 2024

На в’їзді до Києва вантажівка на швидкості протаранила бетонні блоки. Подробиці та фото Обставини та причини автопригоди встановлять правоохоронці

Найволохатіша сім'я у світі: неймовірна історія "чоловіка-вовка" та його рідних 5 мая 2024

Його сім'я стала відомою на весь світ та допомогла вченим.

Фахівці відповіли, які фактори справді впливають на здоров'я зору 5 мая 2024

Які фактори справді впливають на здоров'я зору

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Альтаір - Altair 0.3
Альтаір - Altair

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше