Депутати можуть змінити закон про пільгові мита на іномарки

29 декабря 2016

Знижені акцизи для вживаних авто, які влітку ухвалила Рада, більшості українців так і не дали змоги купити авто набагато дешевше, ніж раніше. Виною тому величезна кількість вимог, серед яких обов'язок самому виїздити за кордон для купівлі та сертифікація Євро-5, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Досі по українських дорогах їздять 2 млн раритетів – машин, випущених до 1990 року. Замінити їх на нові українці найчастіше не можуть, бо це задорого. Старий непотріб можна було б замінити на недорогі європейські іномарки, однак розмитнення таких машин в Україні піднімає їхню вартість удвічі. Дехто таки купує і їздить на машинах із іноземною реєстрацією, однак це стає дедалі складнішим з огляду на вимоги часто перетинати кордон і черги на прикордонних пунктах.

Ухвалений влітку Радою закон про зменшення акцизу зробив лише крок назустріч українцям, але загалом проблеми не вирішив. Пільги поширюються на авто не старші 2010 року випуску, і це автоматично відсіює дешеві моделі. Тож у парламенті тепер хочуть виправити ситуацію та скасувати найсуворіші норми, аби закон став справді соціальним. Це дозволить легалізувати всі авто з іноземною реєстрацією, зменшить підстави для корупційних явищ та затори на кордонах. Але обов'язковою вимогою стане проходження техобслуговування.

Автори законопроекту відзначають, що, на продаж нових машин це жодним чином не вплине, адже найбідніші водії на нове авто і так не назбирають. Натомість для екології буде користь, оскільки більшість іще радянських машин роблять шкоди довкіллю значно більше, ніж 10-річні іномарки. До всього, питання безпеки самих українців, водіїв і пасажирів, вирішиться у позитивний бік. Щодня в ДТП гинуть 12 громадян нашої держави, і не завжди виною є порушення правил чи погані дороги. Нерідко це несправне авто, замінити чи відремонтувати яке люди просто не мають за що, або й відсутність засобів безпеки, які мають відносно нові іномарки.

Кореспондент ТСН Олександр Романюк

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

ISW заявили про паузу перед наступом росіян 2 мая 2024

Росії потрібна тактична пауза, щоб зосередити сили для наступу, вважають західні аналітики.

Під Києвом сталась пожежа в багатоповерхівці: з будинку евакуювали 84 осіб, з яких 20 – діти 2 мая 2024

Під Києвом сталась пожежа в багатоповерхівці: з будинку евакуювали 84 осіб, з яких 20 – діти. Фото і відео Обставини та причини виникнення загоряння встановлять правоохоронці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Марк Сартин 0.1
Марк Сартин

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше