Джиммі Картеру – 100 років: коли його востаннє бачили на людях і які життєві труднощі випадали на долю 39-го президента США

2 октября 2024

У перший день жовтня американський колишній політик та 39-й президент США Джиммі Картер святкує ювілей. Політичному діячеві виповнилося 100 років, що робить його першим американським президентом, який досяг такого віку.

Про це повідомляє CNN. Крім того, йому також належить рекорд найдовшого перебування в статусі експрезидента США. У 2017 році іменинник став першим очільником Сполучених штатів Америки, який дожив до 40-ї річниці його інавгурації.

Картер очолив президентський пост у 1977 році, коли йому було 53. Термін політика асоціюють з покращенням системи соціального захисту США. За свої здобутки Джиммі отримав безліч нагород, зокрема золотий грамофон "Греммі" та Нобелівську премії миру. Його президентство, безперечно, було найдовшим, найправеднішим і найпродуктивнішим в історії, хоча почесного згадування заслуговують і зусилля Джона Квінсі Адамса, спрямовані на боротьбу з рабством у Конгресі.

Картер – найстарший серед дітей у родині. У нього було троє молодших братів і сестер, які померли від раку підшлункової залози. Минуло дев'ять років відтоді, як він оголосив, що у нього діагностували рак мозку і, можливо, йому залишилося жити недовго. У 2015 році колишній губернатор переніс операцію на печінці з видалення невеликого утворення. Лікарі запевняли, що експолітик має високий шанс на одужання, однак невдовзі Джиммі заявив – рак спровокував виникнення метастаз.

Згодом Картер повідомив, що у його мозку та печінці виявили меланому, він почав лікування імунотерапевтичним препаратом та збирався почати променеву терапію. Вже невдовзі президент поділився гарною новиною – обстеження більше не показує раку. 

У 2019 році Картер невдало впав у своєму будинку та зламав стегно. Того ж дня йому терміново зробили операцію. Над лівою бровою політичного діяча лікарям довелося накласти 14 швів. У листопаді того ж року Джиммі потрапив до університетської лікарні Еморі в Атланті. Він мав пройти процедури зі зняття внутрішньочерепного тиску, що було спричинено падіннями. 

Восени 2023 року померла дружина Картера 96-річна Розалін Сміт. Пара зіграла весілля ще у 1946 році та мала чотирьох дітей. Жахлива новина про смерть коханої сколихнула Джиммі, він відмовився від лікування і вирішив провести свої останні роки у родинному колі. Після того, як президент відмовився від публічних заходів, він з'явився лише на похоронах дружини. Його слабкий вигляд стурбував присутніх у церкві та тих, хто дивився церемонію по телевізору.

Раніше OBOZ.UA писав про те, яка хвороба мучила королеву Єлизавету ІІ перед смертю: палац тримав її в таємниці. Подробиці – у нашому матеріалі.

Тільки перевірена інформація в нас у  Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Мірошниченко з прийомною донею влаштували йогу посеред кімнати 2 октября 2024

Адвокатка й багатодітна мама Інна Мірошниченко у своєму Instagram часто демонструє сімейне життя. Вкотре вона поділилася фрагментом буднів із дітьми у сторіс.

У Швейцарії китаєць з ножем напав і поранив трьох дітей 2 октября 2024

Правоохоронці згодом затримали 23-річного громадянина Китаю, що завдав поранень трьом хлопчикам коло дитячого садка.

США виділили гроші на виробництво бомб, у тому числі для ЗСУ 2 октября 2024

Кошти Міноборони США витратять на виробництво авіабомб малого калібру для Болгарії, України та Японії.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Спортлайф 0.8
Спортлайф

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше