Валерій Харчишин уперше відверто розповів про хворобу 16-річного сина

28 июня 2024

Фото з Facebook Харчишина

Музикант Валерій Харчишин, який декілька років тому розповів про хворобу свого середнього сина Євгена, уперше назвав страшний діагноз хлопчика.

У дуже відвертому інтерв'ю "Слава+" 50-річний лідер гурту "Друга ріка", заледве стримуючи сльози, розказав, що стало причиною недуги Жені і як вона проявляється.

"Коли дитина йде від тебе ментально. І вчора вона була тією, якою ти пам'ятаєш, якою вона зростала в тебе на очах, а сьогодні вона приходить інша. І таке враження, що просто поміняли місцями і це вже не твій син. Хоча зовні ти розумієш, що так, це він, це той самий Женя, але... І воно не лікується, тому...", - поділився Валерій.

Валерій відверто розповів про трагедію, яку переживає його родина

Скрін із відео "Слава+"

"Це не аутизм. Це нейропсихіатрія. Це одне з захворювань, яке почали діагностувати, здається з 2010-го року. Це PANS&CANS, українською це типу "інші нейропсихіатричні захворювання дитини"", - зазначив артист.

Як пояснюється на сайті американської Національної бібліотеки медицини, PANS означає дитячий нейропсихіатричний синдром з гострим початком, CANS - дитячі гострі нейропсихіатричні симптоми.

"Це сукупність певних особливостей, не хочу сказати "розладів", певних симптомів. Поведінкові і не тільки, тому що там долучається ще аутоімунна проблема. Зрештою ти маєш синдром Туретта (нейропсихічний розлад, який характеризується моторними та вокальними тиками - ред.), наприклад, плюс ознаки гострого психозу, плюс біполярний розлад, плюс синдром дефіциту уваги, це найлегше, що може бути, плюс по суті манії якісь, навіть шизоїдного типу і ще купа всього, і тики, і ажитації (психомоторні збудження - ред.) регулярні", - розповів Харчишин.

"Це коли ти просто не можеш розслабитися поруч зі своєю дитиною, 24/7. Він може не спати добу, може не спати наступну добу, потім заснути вдень. Він може просто тупо кричати протягом кількох годин", - сказав музикант.

Хвороба Євгена поки дуже мало вивчена

Фото з Instagram Харчишина

Зі слів Валерія, хвороба ця є дуже агресивною і розвивається швидко.

"Аутоімунна - це лише друга проблема, а перша - це інфекція. Це спричинено інфекцією банального стрептококу, який знаходиться в головному мозку і його вивести. Стрептокок банальний, який є в кожної другої-третьої дитини", - пояснив Харчишин.

Як припустив артист, стрептокок міг потрапити у мозок хлопця під час видалення аденоїдів або після гострого респеріторного захворювання.

"Ця хвороба, вона мігрує і постійно з чимось хибно асоціюється. Вона лікується імуноглобулінами і високими дозами антибіотиків. У нас в Україні є один лікар, який каже, що він вилікував кількох людей, але вони були дорослі. Бо якщо перший протокол, якого не існує в світі, умовний протокол, який сформували завдяки клінічним випробуванням, на яких ми були колись в Італії, то другий протокол, який ще не опробований в світі, це опробовано у нас, це хіміотерапія. Банальна хіміотерапія проти пухлини, приблизний протокол як при лімфомі Ходжкіна або не-Ходжкіна разом із "Мабтерою" (протипухлинний та імуномодулюючий препарат - ред.)", - повідомив Валерій.

Захворювання хлопчика спричинив стрептокок, який потрапив у мозок

Євгенові зараз 16 років. Він уже на декілька сантиметрів обігнав зіркового тата за зростом.

"Ми всі молилися на пубертат, що саме в цьому віці він отримає гормональні якісь зміни і вони підштовхнуть до одужання. Або навпаки. На щастя, навпаки не сталося. Ну і, на жаль, одужання...", - зізнався Валерій.

Артист не став приховувати, що їм із ексдружиною Юлією дуже тяжко приймати те, що відбувається з їхнім хлопчиком.

"Питання в тому, що ми жили в цьому повільному сприйнятті і одяганні на себе нової моделі існування разом протягом років, і це не можна так сказати: "Всьо, бл*дь, ми звикли. Всьо, тепер ми його сприймаємо, тепер він такий". Якщо ви жили до того 10 років і він був розумним хлопчиком, який тягнувся до наук, то ти 10 років до цього йшов. Ти його бачив, він зростав, ти радів за кожну його перемогу, ти радів разом із ним, коли він посміхався, а тут все, ти маєш готуватися до того, що він буде іншим усе своє життя", - поділився Харчишин.

"Я не маю права це говорити, але я знаю, що таке смерть. Я втрачав багато людей, дуже близьких. Я вам скажу, що пережити смерть близької людини, дорослої людини - це набагато легше, ніж пережити це, хворобу сина, коли він стає іншим", - додав він.

Нагадаємо, як розказував Харчишин, страшне випробування віддалило їх із дружиною одне від одного. В 2022-му році Валерій повідомив про розставання з Юлією.

tabloid.pravda.com.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Княгиня Шарлін у вишуканому луці разом з чоловіком представила монакських учасників Олімпійських ігор. Фото 30 июня 2024

Князь Монако Альбер ІІ та його дружина, княгиня Шарлін представили спортсменів, котрі візьмуть участь в 33-х Олімпійських іграх у Парижі, які розпочнуться у липні.

Что полезно знать об игрушках «для взрослых»? 30 июня 2024

Кому нужны игрушки «для взрослых»? В первую очередь, заметим, что данные приспособления могут быть полезны всем, кто хочет разнообразить свои ощущения

Apple може спростити заміну акумуляторів iPhone 30 июня 2024

Apple може спростити заміну акумуляторів iPhone

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Ineed 3.2
Ineed

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше