Екоактивісти розпилили фарбу на Стоунхендж

19 июня 2024

Двоє активістів кліматичного руху Just Stop Oil розпилили речовину помаранчевого кольору на відому британську історичну памʼятку Стоунхендж. У такий спосіб вони закликали уряд країни відмовитися від викопного палива до 2030 року, пише The National.
 
На відео видно, як двоє людей у білих футболках з написом Just Stop Oil підбігають до монолітів Стоунхенджа з балонами й розпилюють фарбу. Екоактивісти встигли вкрити речовиною кілька каменів.
 
У Just Stop Oil заявили, що протестувальниками були 21-річна студентка Оксфорду Ніам Лінч і 73-річний Раджан Найду з Бірмінгему. Вони розпилили на Стоунхендж порошкову фарбу, яка змиється дощем.
 
У такий спосіб активісти вимагали від наступного уряду Великої Британії погодити з іншими країнами план припинення видобутку та спалювання нафти, газу та вугілля до 2030 року.

"Стоунхендж під час сонцестояння - це вшанування світу природи, але подивіться, у якому стані він перебуває! Ми всі маємо право жити без страждань, але продовження спалювання нафти, вугілля та газу призводить до смерті та страждань у неперевершених масштабах. Нам час подумати про те, що наша цивілізація залишить по собі - яка наша спадщина?" - сказала Ніам Лінч.
 
Поліція англійського графства Вілтшир пізніше повідомила про арешт протестувальників.
 
Нагадаємо, раніше екоактивістка з руху Food Riposte приклеїла знак протесту до картини Моне в паризькому музеї Орсе. 

Італійські екологічні активісти наклеїли фотографії руйнівних наслідків зміни клімату на знамениту картину Боттічеллі Народження Венери.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Верховного лідера Ірану сховали після ліквідації лідера Хезболли - ЗМІ 29 сентября 2024

Іран намагається визначитися з наступним кроком після того, як Ізраїль оголосив про знищення Хасана Насралли, стверджують джерела.

У Швейцарії вигадали роботизовану руку, яка може від'єднуватися від маніпулятора і самостійно повзати 29 сентября 2024

У Швейцарії вигадали роботизовану руку, яка може від'єднуватися від маніпулятора і самостійно повзати

Блінкен заявив про протиріччя слів і дій Китаю 29 сентября 2024

Коли Пекін каже, що хоче бачити кінець конфлікту, і водночас дозволяє своїм компаніям допомагати Путіну продовжувати агресію, то "щось не сходиться".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

УкрСервисМонтаж 0.1
УкрСервисМонтаж

Отзывов: 1

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше