Ердоган: Повернення Криму Україні - вимога міжнародного права

12 сентября 2024

Крим повинен повернутись до складу України відповідно до норм міжнародного права. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у своєму відеозверненні до учасників Кримської платформи, повідомляє турецьке інформагентство Anadolu.

За його словами, анексія Криму, проти якої виступала Туреччина з першого дня, ще більше поглибила страждання кримських татар, які 80 років тому пережили депортацію.

"Наша підтримка територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України залишається непохитною. Повернення Криму до складу України є вимогою міжнародного права", – заявив турецький лідер.

Забезпечення безпеки та добробуту кримських татар є одним із пріоритетів зовнішньої політики Туреччини, запевняє Ердоган і додає, що кримські татари мають право жити вільним, безпечним і мирним життям на своїй батьківщині.

"Приємно, що в червні після майже трирічного полону звільнили заступника голови Національної асамблеї кримських татар Нарімана Джеляла. Ми надіємося якомога швидшого звільнення всіх кримських татар, зокрема й братів Асана та Азіза Ахтемових", – сказав Ердоган.

Глава Туреччини також висловив надію, що війна в Україні завершиться справедливим і міцним миром на основі територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Раніше ми вже писали, в Києві відбудеться саміт Кримської платформи. У столиці діятимуть тимчасові обмеження дорожнього руху. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Помер актор "Полійцейського з Беверлі-Гіллз" Джон Ештон: він боровся зі страшною хворобою 1 октября 2024

Помер актор "Полійцейського з Беверлі-Гіллз" Джон Ештон: він боровся зі страшною хворобою Йому було 76 років

Де купити якісні дитячі шкарпетки? 1 октября 2024

Одяг для дітей навіть у дрібницях повинен відповідати суворим гігієнічним нормам. Що стосується таких важливих аксесуарів, як дитячі шкарпетки, то до них, як і до решти елементів одягу, також пред'являються суворі гігієнічні вимоги

Республіканці готують план на випадок програшу Трампа на виборах - ЗМІ 1 октября 2024

Кампанія Гарріс стверджує, що республіканці намагаються посіяти недовіру до виборів, щоб у разі поразки звинуватити систему в несправедливості.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Спортлайф 0.8
Спортлайф

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше