Фонд гарантування вкладів відсудив в "Ощадбанку" активи збанкрутілого "Дельта Банку"

21 ноября 2016

Активи збанкрутілого "Дельта банку" на 450 млн грн, які перебувають у заставі "Ощадбанку", мають передати Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Господарський суд міста Києва повністю підтримав аргументи щодо неправомірності договору, відповідно до якого активи "Дельта Банку" (ще до визнання його неплатоспроможним) на 450 млн грн були передані у заставу "Ощадбанку". Ще у 2010 році АТ "Дельта Банк" уклало кілька договорів застави та іпотеки, які забезпечували належне виконання зобов'язань перед ПАТ "Ощадбанк" за угодами про відкриття та ведення кореспондентського рахунку. Серед забезпечення був і договір застави майнових прав від 25 лютого 2015 року. Предметом застави за ним є майнові права за кредитними договорами, укладеними "Дельта Банком" з великими позичальниками-боржниками загальною вартістю більше 450 млн грн", – ідеться в повідомленні ФГВФО.

У Фонді зазначають, що через наявність у цьому правочині ознак нікчемності й звернулися до суду, аби той визнав договір застави недійсним.

Нагадаємо, ФГВФО почав ліквідацію одного з найбільших банків України – "Дельта Банк" – 8 жовтня 2015-го. Основним акціонером банку був бізнесмен Микола Лагун (70,61%), ще 29,39% акцій володіла компанія Cargill Financial Services International Inc. (США).

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Співачка TAYANNA відверто зізналася, за що зараз живе та скільки коштів їй потрібно на місяць 26 апреля 2024

"Телефонувала – і привозили гроші". Співачка TAYANNA відверто зізналася, за що зараз живе та скільки коштів їй потрібно на місяць Артистка каже, що коли потрібна допомога, звертається до колишніх чоловіків

Корейські вчені навчилися швидко та просто вирощувати штучні алмази 26 апреля 2024

Корейські вчені навчилися швидко та просто вирощувати штучні алмази

У знаменитого вітряка Мулен Руж в Парижі обвалилися лопасті 26 апреля 2024

Фахівці повідомили, що від падіння ніхто не постраждав. Причини інциденту поки що невідомі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.4
Эпицентр

Отзывов: 1

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Дзюбанчук 0.9
Дзюбанчук

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше