ФРН почала відправку систем Patriot до Польщі

24 января 2023

Німеччина у понеділок, 23 січня, розпочала перекидання перших двох із трьох ескадрилій зенітно-ракетних комплексів Patriot до Польщі. Колона техніки рушила з міста Гноїн у Мекленбурзі-Передній Померанії, повідомляє Укрінформ з посиланням на трансляцію телеканалу Welt.

Як пояснили у Бундесвері, мета переміщення - "захист повітряного простору Польщі та укріплення східного флангу НАТО".

Зазначається, що зенітні комплекси мають переміститися на оперативні позиції в районі міста Замосць на південному сході Польщі, що приблизно за 60 кілометрів від українського кордону та 110 кілометрів від українського міста Львова. Поряд із місцем розташування комплексів розташована важлива залізнична перевантажувальна станція для цивільних та військових вантажів, призначених для України.

Військові Бундесверу перебувають на місці в Польщі вже з 16 січня, щоб забезпечити встановлення компонентів системи озброєння разом із польськими партнерами Альянсу. Підрозділи інтегровані у систему захисту повітряного простору НАТО на східному фланзі.

Батарея Patriot складається з машини управління вогнем, РЛС спостереження та управління вогнем, електрогенераторів та ракетоносія ППО, оснащеного від чотирьох до 16 ракет-перехоплювачів.

Раніше повідомлялося, що Польща та Німеччина вирішують питання з розміщенням ППО Patriot.

Нагадаємо, Німеччина запропонувала Варшаві підтримку у забезпеченні безпеки повітряного простору - за допомогою винищувачів Eurofighter та систем ППО Patriot.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

MamaRika розказала, через що її ревнує чоловік 18 апреля 2024

Співачка MamaRika, яка нещодавно відверто повідомила, що вони з чоловіком Сергієм Середою перебувають на межі розриву, та навіть випустила про це пісню й кліп, зізналася, що однією з проблем у їхньому шлюбі наразі є ревнощі.

Софія Ротару показала свою маму, яка померла в 1997 році 18 апреля 2024

Софія Ротару показала свою маму, яка померла в 1997 році 17 квітня 2024 року вона могла б святкувати 104 роки

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше