Життя як фільм: 10 шедеврів французького кіно з Аленом Делоном

19 августа 2024

Французький актор Ален Делон, який помер 18 серпня у віці 88 років, був легендою не лише на батьківщині, а й в усій Європі. Він зачаровував глядачів своєю неймовірною грою і зовнішністю, через яку зірку прозвали секс-символом кінематографа 60-80-х.

Його доробок налічує понад 100 різних ролей, а за рік виходило до шести фільмів за його участі. З цього зрозуміло, що з молодих років Ален Делон ледь не жив акторством. Paris Match зібрав 10 культових фільмів кінозірки, які має переглянути кожен.

Перед кар'єрою актора Делон працював вантажником у порту Ле-Галле. Тоді актор Жан-Клод Бріалі звернув увагу на зовнішність молодика і запросив його на Каннський кінофестиваль. Саме там він отримав свої перші кінопроєкти. У 1957 році Ален Делон зіграв свою першу роль у фільмі Quand la femme s'en mêle (дослівний переклад – "Коли втручається жінка").

1. "На яскравому сонці" (1960)

Ця кіноробота була одна з найперших, у яких брав участь Ален Делон. Зокрема, це була перша головна роль для актора – месьє Том Ріплі, який раз у раз порушує закон заради власної вигоди. Кінокритики фільм оцінили у 7,7 балів на сервісі IMDb.

2. "Рокко та його брати" (1960)

Цей шедевр мав неймовірний попит в Італії, де його знімали. Фільм переглянули понад десять мільйонів разів.

Кримінальна драма розповідає про життя братів Паронді, які їдуть до Мілана в надії на краще життя, але спіткають їх суцільні неприємності та сутички між собою.

3. "Затемнення" (1962)

Ален Делон грає роль маклера, який думає лише про власне збагачення. Кінокартина розкриває його особистість через стосунки із дівчиною, яка випадково потрапила на біржу.

4. "Леопард" (1963)

Актор зіграв молодого й енергійного племінника князя. Фільм отримав Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю у 1963 році й став однією з вершин світового кіномистецтва.

5. "Самурай" (1967)

Цей фільм став одним з найкращих, у яких знімався Делон. На IMDb його оцінили у 8 балів. Фільм розкриває історію професійного вбивці й паризького комісара, який намагається його зловити.

6. "Басейн" (1969)

Після розриву стосунків Ален Делон вмовляє свою вже колишню дівчину Ромі Шнайдер, яка вирішила покинути акторську роботу, знятися з ним в одному фільмі.

Сюжет зосереджується на молодій парі, яка проводить відпустку у віллі поблизу Сен-Тропе, насолоджуючись розкішним і безтурботним життям біля басейну. Їхня ідилія порушується, коли до них приєднується давній друг головного героя та колишній коханець дівчини.

7. "Сицилійський клан" (1969)

У центрі сюжету – сицилійська мафіозна родина Манальйо. До них приєднується утікач з в'язниці Роже Сарте, який планує пограбувати ювелірну виставку в Римі. Для цього вони вирішують перехопити літак, на якому перевозять діаманти, і замінити справжні коштовності на підробку.

8. "Борсаліно" (1970)

Сюжет зосереджується на двох гангстерах – Рок Сіффреді й Франсуа Капелла – які зустрічаються в Марселі у 1930-х роках. Вони захоплюють контроль над кримінальним світом Марселя, займаючись різними видами незаконної діяльності, такими як торгівля алкоголем, азартні ігри та рекет. Увага поліції й конкурентів закінчується для чоловіків плачевно.

9. "Мосьє Кляйн" (1976)

Дія фільму розгортається в окупованій нацистами Франції під час Другої світової війни. Робер Кляйн – успішний паризький торговець, який веде безтурботне життя, скориставшись тяжким становищем євреїв, які змушені продавати свої цінності за заниженою ціною. Його життя змінюється, коли він отримує газету, надіслану на його ім'я, в якій єврейське прізвище Кляйн виділено як підозріле.

10. "Наша історія" (1984)

Ален Делон у фільмі грає незвичну для себе роль алкоголіка Роберта і розривається між любов'ю до випивки й до жінки. Утім, Донна – не проста дівчина. Стосунки з нею виявляються складнішими, ніж Роберт міг собі уявити.

Раніше OBOZ.UA писав, як Ален Делон підтримував Україну: спілкувався з Володимиром Зеленським, декларував українські вірші, захоплювався нашим народом і військовими.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Аліна Гросу вперше прокоментувала скандал із "дипломатичною посадою" та пояснила, чим займається у США 28 сентября 2024

Аліна Гросу вперше прокоментувала скандал із "дипломатичною посадою" та пояснила, чим займається у США Співачка розвіяла чутки, які ширилися мережею

Солодощі, риба та хліб: які ще продукти треба їсти, щоб мати міцне здоров’я й довго жити 28 сентября 2024

Медики розробили план здорового харчування для тих, хто збираються прожити довге й активне життя.

Соловій повідомила рішення суду щодо її скандального висловлювання в Чорноморську 28 сентября 2024

Скандальна історія навколо співачки Христини Соловій та її липневого виступу в Чорноморську, де вона нецензурно висловилася щодо старої назви міста, Іллічівськ, схоже, офіційно завершилася.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше