Глава Пентагону Остін відвідав Латвію та обговорив допомогу Україні

11 августа 2022

Міністр оборони США Ллойд Остін 9–10 серпня відвідав Латвію. Під час візиту він зустрівся із президентом, прем'єр-міністром і міністром оборони країни. Про це повідомили в Пентагоні у середу, 10 серпня.
 
Сторони обговорили, зокрема, російську агресію та підтримку України.
 

"Під час цих зустрічей він (Ллойд Остін. – Ред.) подякував латвійському уряду за підтримку України, яка захищається від неспровокованої та невиправданої війни Росії, а також за гостинність Латвії, яка розмістила у себе ротаційні військові сили США", – йдеться у повідомленні.
 
Американський чиновник також обговорив із латвійським урядом ситуацію з безпекою в регіоні. Також співрозмовники погодилися з тезою про важливість підтримки України і імплементації рішень останнього саміту НАТО в Мадриді, що відбувся у червні цього року.
 

Остін наголосив на важливості відносин США та Латвії у сфері оборони.
 
Міністр оборони США відвідав авіабазу Лієлварде. Тут він зустрівся з американськими військовими, які дислокуються в Латвії для стримування російської агресії на східному фланзі НАТО, і подякував їм за службу.
 
Нагадаємо, обидві партії Конгресу США підтримують передачу Україні ракетних комплексів ATACMS, снаряди яких мають дальність понад 280 кілометрів.
 
Крім того, міністр оборони України Олексій Резніков мав телефонні переговори із Ллойдом Остіном. Сторони обговорили посилення обороноздатності України.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Відомий дієтолог розказав, як насіння льону знижує тиск, цукор і покращує шкіру 25 апреля 2024

Якщо дотримуватися здорової, збалансованої дієти, забезпечити отримання всіх необхідних поживних речовин з їжі, то хороший рівень енергії, а також краса і здоров'я шкіри й волосся нам гарантовані.

Безпілотники суттєво пошкодили Липецький металургійний комбінат - ЗМІ 24 апреля 2024

Два безпілотники врізалися в будівлю кисневої станції НЛМК, будівлю частково зруйновано, повідомляють журналісти.

Єфросиніна прокоментувала конфлікт із Горбуновим 24 апреля 2024

З телеведучим Юрієм Горбуновим Марію Єфросиніну пов'язують щонайменше 5 років роботи в прямому ефірі ранкового шоу "Підйом" на Новому каналі. Але кілька років тому між ними стався конфлікт, після якого колишні колеги перестали спілкуватися.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше