Григорію Чапкісу встановили памʼятник через три роки після смерті

4 октября 2024

На могилі легендарного українського хореографа Григорія Чапкіса встановили пам'ятник через три роки після смерті артиста. Пам'ять про нього увіковічили таким способом внаслідок суспільного резонансу, який відбувався минулого року, а потім на початку літа нагадав про себе.

Тоді блогер Ваня Рассел висловив своє обурення, через відсутність належного догляду за могилою народного артиста – лише штучні квіти й фотографія хореографа. Тепер на Байковому кладовищі звели великий пам'ятник із граніту і дерева. Відзвітували про це на сторінці history_of_tombst у TikTok.

Звели надгробок Григорію Чапкісу у вигляді сходів із червоного граніту, які ведуть до "паркетної" сцени. Під нею видніється підпис: "Танець – це життя, живіть танцюючи".

Варто зазначити, що діти хореографа не живуть в Україні. Його син Грег вже давно перебуває в США, а донька Лілія – в Італії. За словами Григорія Чапкіса-молодшого, з-за кордону було доволі важко звести надгробок в Україні. Він попросив в Instagram вибачення у батька і розгнівався на знайомих танцюриста.

"Вибач, тату, що так довго. Було нелегко зробити це з іншого кінця світу, в країні, яку роздирає війна. Деякі з твоїх "друзів" і колег давали багато порожніх обіцянок, а натомість просто хотіли від нас більшого. Ми з Лілією Чапкіс втратили багато часу через це. Тепер моє серце в спокої. RIP тату, ми сумуємо за тобою", – написав Грег Чапкіс.

Однак уважні глядачі помітили, що майстри, які конструювали пам'ятник припуститися помилок в датах народження і смерті. На надгробку вказано, що артист народився 24 квітня 1930 року, хоча насправді – 24 лютого того ж року. У даті смерті також неправильно вказали місяць – 13 липня 2021 року, а мав би бути червень.

Раніше OBOZ.UA писав, які історії з життя Григорія Чапкіса пригадували його друзі й колеги.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Єфросиніна висміяла плітки про її пластику та розповіла, що насправді робить раз на пів року 4 октября 2024

Телеведуча Маша Єфросиніна доволі відверто обговорює у соцмережах з підписниками вікові зміни, процедури краси, тему фігури тощо.

BBC через помилку ведучої скасувала інтерв'ю Бориса Джонсона 4 октября 2024

Журналістка випадково надіслала колишньому британському прем'єр-міністру нотатки про підготовку до цієї розмови.

Литовські прикордонники змусили провідників РФ стирати з вагона символ "Z" 4 октября 2024

Російські провідники не могли пояснити звідки на вагон з'явилися написи "Z", "ZOV" та "Вильнюс - город России".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше