Грошей на допомогу українцям цієї зими мало - ООН

27 сентября 2024

Організація Об’єднаних Націй (ООН) не має коштів, необхідних для допомоги українцям цієї зими, у той час, коли країна відчуває брак енергії. Про це у четвер, 26 вересня, повідомила представниця агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Кароліна Ліндхольм Біллінг.
 
"Рівень фінансування таких організацій, як наша, занадто низький для цієї пори року", - пояснила посадовиця.
 
Вона уточнила, що УВКБ ООН наразі має лише 47% коштів, необхідних для допомоги мільйонам українців, переміщеним особам або постраждалим від війни
 
"Минулого року в цей час ця програма була профінансована на 70%", - зауважила Біллінг. 
 

Вона додала, що зараз в Україні близько 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб (ВПО), проте обстріли інфраструктури та активізація російських військ спричиняють нові переміщення населення, а тому кількість тих, хто потребує допомоги росте.
 
"Майже 99 тисяч людей, наприклад, евакуювалися або покинули прифронтові села в Донецькій області з 1 серпня", - зазначила вона.
У Німеччині бюджетний комітет Бундестагу 25 вересня схвалив пакет допомоги Україні на загальну суму 70 мільйонів євро. Кошти призначені для підтримки сектора тепло- та електропостачання.
 
Як відомо, що російська атака 26 серпня порушила роботу двох АЕС в Україні. Від мережі були відключені чотири енергоблоки.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Поїздка з п'яним водієм може обернутися п'ятьма роками в'язниці для пасажирів 27 сентября 2024

Поїздка з п'яним водієм може обернутися п'ятьма роками в'язниці для пасажирів

Хореограф Євген Кот серйозно захворів і назвав діагноз 27 сентября 2024

Танцівник зізнався, на яку хворобу страждає.

Ахтем Сеітаблаєв про свої зради, рукоприкладство щодо жінки та майже відсутні стосунки з меншою донькою 27 сентября 2024

Актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв розказав, що поки йому не вдалося налагодити стосунки з молодшою донькою Сафіє. Її мама, друга ексдружина зірки, продюсерка Іванна Дядюра теж із ним не спілкується, бо, напевно, ображена через його зраду.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 3.2
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше