Гройсман націлився купувати більше газу в Угорщині

27 ноября 2016

Уряд хоче закуповувати більше угорського газу, і про це йшлося на зустрічі прем'єр-міністрів України та Угорщини Володимира Гройсмана та Віктора Орбана. Перспективи енергетичної співпраці вони обговорювали під час двостороннього бізнес-форуму.

Голова українського Кабміну подякував колезі за здійснення реверсних поставок газу. В тому числі завдяки ним цього року Україна зовсім припинила купувати газ у Росії. Крім того, Гройсман розраховує на взаємодію в контексті модернізації української ГТС та протидії будівництву "Північного потоку-2" в обхід України. "Наші стосунки мають надважливе стратегічне значення. Ми це цінуємо, усвідомлюємо і будемо докладати зусиль, щоб ці стосунки були між нашими державами кращими", - наголосив український прем'єр.

Окрім цього, Гройсман домовився з колегою про будівництво автостради до угорсько-українського кордону та відкриття нового КПП. А Орбан пообіцяв скасувати для українців плату за національні візи до Угорщини. Тим часом Росія заявила, що готова продати Україні від 1,5 до 4 мільярдів кубометрів газу. Міністр енергетики РФ Олександр Новак наголосив, що поточна ціна "Газпрому" для України навіть нижча за спотові ціни у Європі.

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зендея на Met Gala 2024 підкорила двома яскравими фантазійними образами. Фото 8 мая 2024

27-річна актриса Зендея, яку сміливо можна назвати новою іконою стилю, була однією з тих зірок, чиєї появи на хіднику Met Gala цього року очікували найбільше. І вона не примусила на себе чекати, з'явившись однією з перших.

Корейський гурт Stray Kids зіткнувся з ксенофобією на Met Gala 2024 8 мая 2024

"Беземоційні однакові обличчя". Корейський гурт Stray Kids зіткнувся з ксенофобією на Met Gala 2024 Фанати зірок обурені

Яка найкорисніша каша для літніх людей: це не вівсянка і не гречка 8 мая 2024

Лікарі назвали кашу, яку треба їсти усім, кому за шістдесят, і ось чому.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Альтаір - Altair 0.3
Альтаір - Altair

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше