ГУР попередило про чергову провокацію Кремля проти України

17 апреля 2024

У Москві готують провокацію проти України, повʼязану нібито з незаконним обігом західної зброї в Африці. Про це в середу, 17 квітня, повідомили в ГУР Міноборони України.

"На тлі послаблення позицій Росії та її проксі-сил на Африканському континенті ворожі спецслужби готують чергову інформаційну спецоперацію, спрямовану проти нашої держави. Зокрема, Кремль намагатиметься звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що російські пропагандисти планують оприлюднити  в  ЗМІ, зокрема у лівійських, замовні публікації й сфабриковані знімки нібито "трофейної" зброї американського походження, раніше захопленої найманцями ПВК Ваґнер під час війни в Україні.

"Мета подібних публікацій - дискредитація України та партнерів; звинувачення західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участі України. Також кремль намагатиметься акцентувати увагу, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли Росія веде геноцидну війну в самій Україні", - йдеться далі в повідомленні.

У ГУР зазначають, що у звʼязку релігійними святами, що тривають у мусульманському світі, зокрема й у частині країн Африки, російські спецслужби були змушені фабрикувати необхідні фотоматеріали на території Білорусі.

Головне управління розвідки підкреслює, що Україна та її Сили Оборони продовжують діяти суворо в межах міжнародного права та статуту ООН, з повагою до суверенітету всіх країн і непричетні до будь-яких незаконних дій, повʼязаних з незаконним обігом зброї.

Раніше повідомлялося, що восьмий вишкіл найманців для війни в Україні завершився у Білорусі. За інформацією білоруського підпілля, бойове злагодження пройшов загін спецпризначення Граніт.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Индивидуальная упаковка: оригинальное рекламное решение 30 апреля 2024

Печать упаковки по индивидуальному заказу открывает возможность придания продукции уникального внешнего вида, выделяя ее среди конкурентов и формируя неповторимый брендовый образ в глазах потребителей

Avast знову викрили у торгівлі даними користувачів 30 апреля 2024

Avast знову викрили у торгівлі даними користувачів

Варто перевірити себе: три симптоми на шкірі, які вказують на проблеми з печінкою 30 апреля 2024

Жирова хвороба печінки буває двох видів: алкогольна і неалкогольна. Часто ці захворювання проявляються різноманітними змінами на шкірі. Все про шкірні висипання через хвороби печінки — читайте в матеріалі ТСН.ua.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Ужасно 0.5
Ужасно

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше