Жураківська в сльозах розповіла, як виживала в підвалі під час боїв за Макарів

3 марта 2023

Відома українська актриса Олеся Жураківська, не стримавши сліз, пригадала, як більше місяця виживала з дітьми та літніми людьми в підвалі в Макарівському районі, де точилися запеклі бої в березні 2022 року. Щоб розрадити малюків та себе, артистка вчила їх перевʼязувати рани, складала план порятунку, читала казки та декларувала вірші.

Спала вона завжди одягнена та взута, а в час, коли обстріли вщухали, піднімалася з підвалу в душ. Свою історію акторка розповіла в інтервʼю телеканалу "Дом" на YouTube (щоб подивитися фото і відео, доскрольте до кінця сторінки).

Разом з Олесею Жураківською в той страшний час жили 2 дитини, один чоловік та 6 жінок, двоє з яких були в літньому віці.

"Я весь цей період спала одягнена і взута, тому що я постійно була готова вийти і бігти, тягти на собі когось. Я була готова в будь-який момент рятувати. Найжахливіше в цей період було скласти план, кого я насамперед буду виносити, якщо складеться така ситуація. Навколо мене рідні люди, і я думала, як я буду діяти. Ясно, що в першу чергу це були дітки. Це найжахливіше з того, що я переживала, бо зрозуміти, кого я буду тягти першим, я не могла", – пригадала актриса.

У дворі весь цей час стояло авто зірки, яке вона кожного дня перевіряла. Одного разу акумулятор довелося заряджати під обстрілами.

"Читала казки дітям в підвалі, проводила в ігровій формі "школу молодого бійця". Вчила дітей, як падати, як перевʼязувати рани. Найстрашніше – це реакція дітей, коли вони не можуть контролювати страх і кричать, і плачуть. Я казала, що це наші. В якийсь момент я зрозуміла, що це наші і як вони звучать, а тоді були зовсім не наші", – розповіла вона.

Розповідь Олесі Жураківської довела до сліз і її, і ведучу, котра прониклася почуттями акторки.

Раніше OBOZREVATEL писав, що Олеся Жураківська чуттєво продекламувала щемливий вірш Людмили Горової, який авторка написала після трагедії у Дніпрі 14 січня.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як зробити водопровідну воду безпечною та смачною 22 октября 2024

Пити воду щодня в достатній кількості — це головна умова хорошого самопочуття та міцного здоров’я. Проте рідина в крані, що надходить в дім від централізованого водопостачання, далека від ідеальної за складом

Как отлично провести свой отпуск? 16 октября 2024

Важно понимать, что практически каждому человеку доступен отдых на теплом море по вполне приемлемым ценам, главное – правильно выбрать поездку и в этом помогут горящие туры

Такси Мукачево — Львов: безопасное и надёжное межгородское такси 15 октября 2024

Поездка из Мукачево во Львов — это популярный маршрут среди тех, кто путешествует по Закарпатью. Такси становится одним из самых удобных способов передвижения, предлагая прямое сообщение и комфорт

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше