Хабар в понад $21 тис. від фермера: викрито посадовицю інституту НААН України

19 апреля 2024

Правоохоронці викрили посадовицю інституту НААН України та її двох пособників на хабарі в понад 21 тис. доларів США. Гроші зловмисники хотіли отримати, зокрема, за можливість укласти договір її оренди та оброблення 453 га належної державному закладу землі.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив перший заступник керівника прокуратури Київщини Андрій Сваток. Підозрюваним вже обрали запобіжний захід.

"Заступниця директора одного з інститутів НААН України вимагала від голови фермерського господарства 21 200 доларів США. Цю суму фермер мав сплатити за здійснення розрахунків по минулорічному договору з оброблення 453 га належної інституту землі та можливість укласти договір її оренди на поточний рік", – повідомив Сваток.

Як розповіли в пресслужбі ГУ СБУ у Києві та Київській області, до корупційної схеми посадовиця залучила двох посередників. Один з них мав особисто отримати гроші від фермера на Київщині, інший – безпосередньо передати їй хабар. 

Одного зі посібників правоохоронці затримали у селищі Глеваха Київської області в одному із закладів громадського харчування, коли він отримав $ 21 200 від фермера.



"Організаторку схеми та ще одного посередника співробітники СБУ затримали за місцями роботи", – уточнили у Службі безпеки.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заступнику директора одного з інститутів НААН України повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди, а двом посередникам – у пособництві в її одержанні. Судом усім фігурантам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв OBOZ.UA, календарна зима 2023-2024 років стала третьою у рейтингу найтепліших у Києві з 1881 року. Протягом трьох місяців було зафіксовано 14 температурних рекордів.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Друк журналів типографія 2 мая 2024

Обираючи друк журналу типографія, ретельно вивчайте усі аспекти її діяльності. Досвід, технології, портфоліо та цінова політика є ключовими критеріями, на які варто звернути увагу.

У ФРН радикали спалили дачний будинок глави Rheinmetall 2 мая 2024

Ліві екстремісти заявили, що оборонний концерн нібито "вбиває не лише в національному масштабі".

У Києві водій вантажівки в’їхав у легковик, обірвав електромережу, а потім ще й випив коньяку 2 мая 2024

У Києві водій вантажівки в’їхав у легковик, обірвав електромережу, а потім ще й випив коньяку. Фото Порушнику виписали два штрафи на майже 35 тисяч гривень

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Эпицентр 0.5
Эпицентр

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше