Хорватія заявила про готовність транспортувати нафту Угорщини й Словаччині

1 августа 2024

Хорватія готова транспортувати нафту до Угорщини та Словаччини через Адріатичний нафтопровід JANAF. Про це заявив прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович, пише інформаційне агентство HINA.

Пленкович зазначив, що надіслав листи угорському та словацькому прем'єрам, а також голові Європейської комісії, у якому висловив готовність Хорватії та нафтової компанії JANAF транспортувати нафту до Угорщини та Словаччини, а оператор Адріатичного нафтопроводу JANAF нібито готовий вести переговори з угорським енергоконцерном MOL з питань логістики та забезпечення енергетичної безпеки в нових умовах.

За його словами, лист було надіслано в середу, 31 липня, "в контексті рішення країни призупинити транзит через свою територію нафти російської компанії Лукойл".

Пленкович наголосив на готовності забезпечити постачання нафтопереробних підприємств Угорщини та Словаччини в обсязі понад 14 млн тонн сировини за допомогою нафтопроводу, який з'єднує термінал порту Омішаль на хорватському острові Крк в Адріатичному морі з територією Угорщини.

Нагадаємо, Угорщина та Словаччина звернулися до Європейської комісії з проханням закликати Україну скасувати заборону на транзит російської нафти Лукойл, проте їм відмовили. Водночас остаточно Єврокомісія свою думку щодо ситуації ще не сформувала.

Раніше зазначалося, що російський Лукойл припинив транспортування нафти в Угорщину.

Згодом повідомлялося, що Угорщині загрожує паливна криза після того, як Україна ввела часткову заборону на транзит російської нафти через свою територію.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Під час сварки вбив співмешканця колишньої дружини: у Києві затримали рецидивіста 8 сентября 2024

Під час сварки вбив співмешканця колишньої дружини: у Києві затримали рецидивіста. Фото Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

Потап похвалився фото з голлівудською зіркою та осоромився пародією на Винника 8 сентября 2024

43-річний репер Потап, який під час війни "розширює шоубізнес" за кордоном, похвалився фотографією з американською акторко та оконфузився пародією на Олега Винника.

У США відреагували на передачу Іраном ракет РФ 8 сентября 2024

Західні країни спостерігають за поглибленням зв'язків між Іраном і Росією в останні місяці з занепокоєнням.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше