Кім Чен Ин наказав збільшити ядерний арсенал КНДР в геометричній прогресії

13 сентября 2024

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин доручив збільшити кількість центрифуг для збагачення урану, щоб нарощувати ядерний арсенал "в геометричній прогресії". Таке розпорядження він дав під час візиту до Інституту ядерної зброї та виробничої бази ядерних матеріалів збройового класу, повідомляє державна агенція KCNA.

"Останнім часом підступи ядерної загрози з боку американських імперіалістів і сил їх сателітів проти нашої республіки стають більш відвертими і перетинають червону лінію", – наголосив Кім.

Відтак, за його словами, потенційні загрози вимагають від КНДР "безперервно розширювати та зміцнювати обороноздатність та посилювати здатність до превентивного удару".

Кім Чен Ин також відвідав диспетчерську об’єкта зі збагачення урану, щоб ознайомитися із роботою його виробничих ліній, та спостерігав за випробуванням нової 600-мм реактивної системи залпового вогню.

Як пише KCNA, Кім сказав, що "відчув себе сильним", коли побачив робоче місце під час візиту.

Центральне інформаційне агентство Кореї (KCNA) не вказало точного місця чи дати інспекції, але повідомило, що візит Кіма є частиною планів щодо посилення ядерного стримування країни.

Розвідувальні служби Південної Кореї та США вважають, що Північна Корея управляє установками зі збагачення урану на ядерному комплексі Кангсон поблизу Пхеньяна та на ядерному майданчику Йонбен.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея заявила, що успішно випробувала нову тактичну балістичну ракету під назвою Hwasongpho-11 Da-4.5, здатну нести надвелику боєголовку.

МЗС України рішуче засудило запуски балістичних ракет Північною Кореєю, здійснені 12 вересня, назвавши дії Пхеньяна "безвідповідальними".

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Світоліна у у сукні з пір'ям показала, як в Києві 30-річчя відгуляла. Фото 18 сентября 2024

Світоліна показала, як у Києві відсвяткувала день народження

Обіцяла "інвалідність": голову МСЕК у Київській області затримали на хабарі 18 сентября 2024

Обіцяла "інвалідність": голову МСЕК у Київській області затримали на хабарі

Instagram посилив батьківський контроль, ввівши обмеження за допомогою Teen Accounts 18 сентября 2024

Instagram посилив батьківський контроль, ввівши обмеження за допомогою Teen Accounts

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Альтаір - Altair 0.3
Альтаір - Altair

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше