ЄК рекомендує заморозити виділення Угорщині €7,5 млрд

1 декабря 2022

Єврокомісія рекомендувала "заморозити" виділення 7,5 мільярда євро із фондів Євросоюзу для Угорщини у зв'язку з проблемами з верховенством права та невиконанням відповідних реформ. Про це повідомляє Euronews у середу, 30 листопада.
 
Будапешт мав провести до 19 листопада 17 реформ, погоджених із Єврокомісією влітку, щоб уникнути "заморожування" цих коштів.
 
У Єврокомісії зазначили, що Угорщина "не змогла адекватно реалізувати основні аспекти необхідних 17 коригуючих заходів, як вона зобов'язалася".
 

У зв'язку з цим ЄК вирішила зберегти свою первісну пропозицію від 18 вересня про зупинення 65% зобов'язань за трьома операційними програмами в рамках політики згуртованості на суму 7,5 млрд євро.
 
Проте, Комісія також схвалила план відновлення Угорщини після COVID-19 на суму 5,8 млрд євро. Цей крок необхідно зробити до кінця року. Нині Угорщина є єдиною країною-членом ЄС, яка ще не затвердила свій план.
 

Брюссель поставив певні умови, вимагаючи від Будапешта досягти 27 так званих надважливих етапів для того, щоб отримати ці кошти. Усі основні етапи мають бути виконані у повному обсязі, перш ніж Угорщина зможе подати свій запит на виплату.
 
Країни ЄС мають проголосувати за схвалення двох рекомендацій Єврокомісії кваліфікованою більшістю голосів, необхідною для того, щоб обидва рішення були ухвалені. Воно відбудеться не раніше 6 грудня, коли міністри економіки зберуться у Брюсселі на зустріч Ecofin, на якій Будапешт заблокував ухвалення глобального корпоративного податку.
 

Однак такі вето Будапешта були розцінені іншими країнами-членами як шантаж та спроби Угорщини досягти поступок з інших питань, включаючи доступ до фондів ЄС, підтримку України та санкції проти Росії.
 
Зазначимо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Будапешт не підтримуватиме план Європейського Союзу щодо надання Україні макрофінансової допомоги на 2023 рік.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Камінська показала результати пластичної операції 19 апреля 2024

Співачка Слава Камінська, яка днями розказувала про причину пластичного апгрейду в зоні декольте, показала результат.

Кріштіану Роналду милим фото привітав найменшу доньку з 2-річчям 19 апреля 2024

18-го квітня наймолодша донька португальського футболіста Кріштіану Роналду, Белла Есмеральда відзначає свій другий день народження.

У Києві поліцейські затримали рецидивіста, який скоїв розбійний напад на чоловіка з дитиною 19 апреля 2024

Скоїв розбійний напад на чоловіка з дитиною: у Києві поліцейські затримали рецидивіста. Фото Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше